A3 Haber

Sosyal konutlar üç yılda yüzde 90 zamlanacak

Sosyal konutlar üç yılda yüzde 90 zamlanacak

Sosyal konutlar üç yılda yüzde 90 zamlanacak
Eylül 18
09:29 2022

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın, “yüzyılın projesi” olarak adlandırdığı sosyal konut projesinde taksit tutarının yılda iki kez memur maaşı oranında artacak olmasının enflasyonist bir dönemde dar gelirli vatandaşı perişan edeceğine dikkati çekti.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, AKP iktidarının açıkladığı Orta Vadeli Programa (OVP) göre 2023-2025 döneminde enflasyon farkı ve memur zammıyla ev taksitinin üç yıl içinde yüzde 90 oranında artacağını belirten CHP’li Akın, “Enflasyon farkıyla her yıl memur maaşları yüzde 10 artsa bile sosyal konutta ödenecek toplam, milyonlarca liraya çıkıyor. Dar gelirli vatandaşlarımız bu tutarı nasıl ödesin?” diye sordu.

Sadece üç yılda 6 bin lirayı geçiyor

20 yıl vadeli ödeme sürecinde taksitlerin yılda iki defa artması nedeniyle dar gelirli vatandaşların yıllar içinde fahiş bir tutarla karşı karşıya kalacağına işaret eden CHP’li Akın, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“20 yıl vadeyle dar gelirlilerin yararlanması için hayata geçirilen projede taksit tutarının yılda 2 defa memur maaşı oranında artması demek, ödeme süresi boyunca taksit tutarına 40 defa zam yapılması anlamına geliyor. İktidarın ekonomide yarattığı tahribat nedeniyle ülkemiz olağanüstü bir enflasyonist dönem yaşıyor. Makyajlanmasına karşın resmi enflasyon oranı Türkiye’de şu an yüzde 80. Her yıl iki defa zam yapılan taksit tutarını dar gelirli vatandaşlarımız nasıl ödeyebilir? TOKİ, AKP döneminde, büyükşehirlerde lüks konutlar yapan, devletin kıymetli arazileri üzerinden rant yaratan ve bu rantı önceden belirlenmiş şirketlere aktaran bir kurum haline geldi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER