A3 Haber

İstanbul Valiliği Gezi anmasındaki polis şiddetinin soruşturulmasına izin vermedi!

İstanbul Valiliği Gezi anmasındaki polis şiddetinin soruşturulmasına izin vermedi!

İstanbul Valiliği Gezi anmasındaki polis şiddetinin soruşturulmasına izin vermedi!
Eylül 19
17:51 2022

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi’nin dokuzuncu yıldönümünde yapılan eylemde gazetecilere müdahalede bulunan polisler hakkındaki soruşturma açılmasına izin vermedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzasıyla 1 Ağustos’ta gönderilen yazıda, söz konusu polislere soruşturma izni verilmesi ile disiplin soruşturması açılmasına gerek olmadığı savunuldu.

Gezi Direnişi’nin yıl dönümünde, geçen 31 Mayıs’ta eylem sırasında aralarında BirGün muhabiri Gökay Başcan’ın da bulunduğu haber takibi yapan 9 gazeteci darp edildi, 6 gazeteci ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın İş, gazetecilerin darp edilmesine ilişkin 3 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Sendikalar, söz konusu polislerin “kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma, işkence, eziyet, tehdit, hakaret ve kasten yaralama ile iş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Suç duyurusunun ardından savcılık, şüpheli kamu görevlilerinin tespiti ve haklarında soruşturma izni verilmesi için İstanbul Valiliği’ne yazı yazdı.

Tespit edememişler!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzasıyla 1 Ağustos’ta gönderilen yazıda, görevlilerin tespit edilemediği öne sürüldü. Yazıda ayrıca, söz konusu polislere soruşturma izni verilmesi ile disiplin soruşturması açılmasına gerek olmadığı ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.

TGS’den yapılan açıklamada, “İstanbul Valiliği’nin bu kararı gazetecilere yönelik saldırıları cesaretlendirici niteliktedir ve asla kabul edilemez. TGS olarak halkın haber alma hakkının güvencesi gazetecilerin özgürce haber yapması için 70 yıldır olduğu gibi bu hukuksuz kararın takipçisi olacağımızı, gerekli yargısal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER