Site icon A3 Haber

Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda Yunanistan’ı eleştirdi: İşbirliği ve dayanışma çağrımıza kulak verin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda konuştu. Konuşmasında Yunanistan’a seslenen Erdoğan, “İşbirliği ve dayanışma çağrımıza kulak verin” ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, uluslararası toplumu KKTC’yi resmen tanımaya davet etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 77’inci Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmasında sıklıkla Yunanistan’a yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Güç gösterisi peşinde koşanlar, kendilerini komik duruma düşürüyor. Doğu Akdeniz’de barış, taraflara saygıya bağlıdır. Yunanistan işbirliği ve dayanışma çağrımıza kulak verilmesini bekliyoruz” dedi.

Erdoğan, Suriyeli mültecileri ise ülkelerine gönüllü şekilde göndermek için ‘samimiyetle çalıştıklarını’ ifade etti.

Kürt güçlerin Suriye’deki varlığına da değinen Erdoğan, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ve türevlerine karşı Türkiye’nin kayıtsız kalması mümkün değildir. Bu terör örgütünü isim değişikliğiyle meşrulaştırmaya çalışanların bir an önce hatalarından dönmelerine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

“Hedefimiz 2053 yılında net sıfır emisyon”

“Karanlık tabloyu aydınlatmanın yolu uluslarası işbirliğidir”

“Savaşın kazananı, adil barışın kaybedeni olmaz”

“Diplomatik çözümü beraberce bulmamız gerek”

“Türkiye’nin vizyonu daima barış odaklı olmuştur”

Mülteciler konusu

“Yunanistan Ege’yi mülteci mezarlığına çevirmektedir”

Hal böyle iken Yunanistan’ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de göçmenlere yönelik zulümlerin giderek arttığını görüyoruz. Türkiye olarak biz yeni Aylan bebeklerin cesetleri kıyalara vurmasın diye çırpınırken, Yunanistan hukuksuz, pervasız geri itmeleriyle Ege’yi mülteci mezarlığına çevirmektedir.

Geçen hafta dokuz aylık Asım bebek ve dört yaşında Abdülvahap aileleriyle birlikte Yunan sahil güvenlik güçlerinin botlarını batırması sonucu vefat etmiştir. Avrupa’nın ve BM kurumlarının insanlığa karşı suç teşkil eden acımasızlıklara artık dur demesinin vakti çoktan gelmiştir.

KKTC’nin tanınmasını istedi

“Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamasını istiyoruz”

Yunanistan’ı şikayet etti”

Afrika mesajı

İran’ın nükleer programı

“Tek Çin anlayışını destekliyoruz”

Exit mobile version