A3 Haber

“Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafı” davası sonuçlandı

“Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafı” davası sonuçlandı

“Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafı” davası sonuçlandı
Eylül 21
14:38 2022

Cumhurbaşkanlığı İletişi Başkanı Fahrettin Altun’un, evinin yanında kaçak biçimde inşa ettirdiği pergolanın fotoğraflanması ardından açılan davada yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş beraat etti.

“Pergola davası” olarak bilinen dava, İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayla devam etti. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Suat Özçağdaş ve avukatları ile Fahrettin Altun’u temsilen avukatları yer aldı. Duruşmaya CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda parti yöneticisi de katıldı.

Müşteki avukatı cezalandırılmasını istedi

Fahrettin Altun’un avukatı, “Dosya kapsamı ve yapılan savunmalardan atılı suçun işlendiği anlaşılmaktadır. Sanık, kaçak yapının olduğu iddia ettiği vakıflar arazisinin yerini bile gösterememiştir. Tamamen siyasi ideolojilerle bu fiili gerçekleşmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Suat Özçağdaş son savunmasında “Savcılık makamı tarafından atılı suçu işlemedim. İddiaları kabul etmiyorum, fotoğrafta bahçeli ev yok, boş arazi var. Daha önce hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını kabul etmemiştim ama, şimdi kabul ediyorum. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme, Özçağdaş’ın beraatına karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020’de Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evini fotoğrafladığı öne sürülüyordu. İddianamede sanık Özçağdaş’ın “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyordu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER