A3 Haber

Gültekin Uysal: Türkiye’nin tarihi şartları bizi ortak adaya mecbur ediyor

Gültekin Uysal: Türkiye’nin tarihi şartları bizi ortak adaya mecbur ediyor

Gültekin Uysal: Türkiye’nin tarihi şartları bizi ortak adaya mecbur ediyor
Eylül 22
18:01 2022

Altılı Masa’nın bileşenlerinden Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, “Türkiye’nin tarihi şartlarının bizi mecbur ettiği bir gerçeklik var o da ortak aday. Kararlılıkla bu masa bu iradeyi ortaya koydu. Yine koyacağına inanıyorum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programının konuğu oldu. Uysal programda, bileşenlerinden olduğu Altılı Masa’ya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“Altı lider ortak aday olmayabilir. Ne olur o zaman?” sorusuna yanıt veren Uysal, “Matematiksel olasılıklar üzerinden gitmem açıkçası. Sürecin tarif ettiği bir gerçeklik var bunun dışına düşmemek gerekir. Her birimiz o sorumluluk duygusuyla ilerliyoruz. Zaten Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında yüzde 50+1 dengesini kurarken temel bir varsayımı vardı o da; muhalefetteki siyasi partilerin aralarında çok derin fikir ayrılıkları var ve hiçbir şekilde bir araya gelemez. Ama Türkiye’nin şartları bir araya getirdi ve bir arada durmak durumundayız. Israrla bir şeyin altını çiziyorum; Türki demokrasisinin en zor sınavıyla karşı karşıyayız. Türkiye ya demokrasi rayında ilerleyecek” ifadelerini kullandı.

Uysal, “6 lider ortak aday konusunda anlaşmak durumunda lakin olur da anlaşamazsa B planınız nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“İşin bir tabiatı var eğer bir ortak aday çıkmıyorsa partilerin varlığı da yürütmeye taliptir. Her siyasi partinin genel başkanı doğal olarak Cumhurbaşkanı adayıdır. Ama Türkiye’nin tarihi şartlarının bizi mecbur ettiği bir gerçeklik var o da ortak aday. Kararlılıkla bu masa bu iradeyi ortaya koydu. Yine koyacağına inanıyorum.”

“Erdoğan keşke Gezi Parkı’nda gezebilseydi”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun yapıldığı ABD’nin New York kentine giden Erdoğan’ın Central Park’ta gezmesini da yorumlayan Uysal, “Çok önemli bir görüntü. Gönlümüz arzu eder ki; Sayın Erdoğan Central Park’ta böyle gezerken keşke Gezi Parkı’nda gezebilseydi. Kuğulu Park’ta gezebilseydi. Ama baskıcı rejim ve yöneticileri öyledir. Batı’ya gittiklerinde bir meşruiyet kavgasıyla daha yumuşak davranırlar. 20 yıl önce böyle değildi Sayın Erdoğan, fotoğraf kendisini tekzip ediyor. Gezi Parkı’nı hatırlıyoruz. Şu görüntüleri orada vermiş olsaydı bunlar yaşanır mıydı? Türkiye’de bir travmaya dönüşür müydü?” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER