A3 Haber

Bakan Varank marifet sandı: “Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı”

Bakan Varank marifet sandı: “Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı”

Bakan Varank marifet sandı: “Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı”
Eylül 23
18:06 2022

Muhalefetin, AKP döneminde fabrika kurulmadığı ve sanayinin bittiği şeklindeki eleştirilerine yanıt veren Bakan Varank, “O devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Özel sektör bu işleri yapacak” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, muhalefetin “AK Parti 20 yılda bir tane bile fabrika açmadı, AK Parti zamanında sanayi tamamen bitti” eleştirilerine, ” O devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Devletin fabrika kurup bir kişinin çalıştığı yerde 3 kişi istihdam edip fabrikaları arpalıklara çevirdiği zamanlar geride kaldı. Özel sektör bu işleri yapacak” ifadeleriyle yanıt verdi.

Varank, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Adıyaman Şubesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Muhalefetin “AK Parti 20 yılda bir tane bile fabrika açmadı, AK Parti zamanında sanayi tamamen bitti” eleştirilerine yanıt verdi

“Bu işleri özel sektör yapacak”

“Bu işleri özel sektör yapacak” ifadelerini kullanan Varank, şunları söyledi:

“Ama onlar bunu söylerken neyi düşünerek söylüyorlar biliyor musunuz? Bunlar zannediyor ki hala dünyada fabrikaları devletler, hükümetler kuruyor. Zannediyorlar ki Sümerbank’ta basma fabrikaları çalışsa Türkiye bir yere gelebilir. Şu an da o Sümerbank’ın basma fabrikalarından 500 tanesi Türkiye’de faaliyette. Özel sektörümüz bunları dünyaya ihracat yapıyor. Biz özel sektörün önünü açarak onlara gerekli altyapıları, teşvikleri veriyoruz. Türkiye’yi en güzel şekilde kalkındıracağız. O devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Devletin fabrika kurup bir kişinin çalıştığı yerde 3 kişi istihdam edip fabrikaları arpalıklara çevirdiği zamanlar geride kaldı. Özel sektör bu işleri yapacak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER