A3 Haber

MHP gündeme getirmişti: AKP genel affa kapıyı kapattı

MHP gündeme getirmişti: AKP genel affa kapıyı kapattı

MHP gündeme getirmişti: AKP genel affa kapıyı kapattı
Eylül 23
15:11 2022

AKP’den MHP’nin gündeme getirdiği genel afla ilgili açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net” dedi.

Musa Anter davasının zaman aşımından düşürülmesiyle ilgili de konuşan Yazıcı “Mahkeme dosyadaki koşullara bağlı karar vermiştir. Doğrudur, yanlıştır diye bir şey demem mümkün değil ama beklentim şu: İnşallah doğru yapmışlardır” ifadesini kullandı.

AKP, ittifak ve iktidar ortağı olan MHP’nin gündeme getirdiği genel affa kapıyı kapattı. Konuya ilişkin açıklama AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’dan geldi. Yazıcı, partisinin Diyarbakır il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, genel af ya da infaz düzenlemesi, Musa Anter davasındaki zaman aşımı ve Tahir Elçi davasında Davutoğlu’nun dinlenmekten vazgeçilmesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Yazıcı, gündemlerinde genel af ve infaz düzenlemesinin bulunmadığını söyledi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın sorularını yanıtlayan Yazıcı “Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net” derken, Tahir Elçi davasında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun mahkeme tarafından dinlenmekten vazgeçilmesi ve gösterilen tepkiler için ise şunları söyledi: “Yargılaması devam eden dosyalar üzerinde beni izliyorsanız ve takip ediyorsanız mümkün ölçüde özenle konuşmaktan kaçınırım. Çünkü yargılaması devam eden davalarla ilgili lehte olsun alehte olsun konuşmak yargıyı etkilemek sonucu doğurabilir.”

Yazıcı, Musa Anter davasının zaman aşımından düşürülmesi ile ilgili soruyu ise şöyle cevapladı: “Sözünü ettiğiniz dosya ile ilgili zaman aşımından düşme kararı verilmesi dosyadaki koşullara bağlıdır. Ben o koşullar hakkında bilgi sahibi değilim. Bu bakımdan doğrudur, yanlıştır bir şey demem mümkün değildir. Ama beklentim şu: İnşallah doğru yapmışlardır. Yargılama bilimlerinin ve yargı erki içinde görev yapan hakim ve savcılarımızın, istisnası olabilir, vicdanlarını bir yana bırakarak şu veya bu saikle karar verdikleri ya da verecekleri kanaatinde hiçbir zaman olmadım. Öyle bir şey olursa bu iş bitmiştir demektir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini belirterek “İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini sayın Adalet Bakanımıza bugün anlatacağım” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER