A3 Haber

Diyanet’te çift koltuk tartışması: İsmailağa tarikatından isimlere üst düzey atamalar

Diyanet’te çift koltuk tartışması: İsmailağa tarikatından isimlere üst düzey atamalar

Diyanet’te çift koltuk tartışması: İsmailağa tarikatından isimlere üst düzey atamalar
Eylül 25
12:13 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanan Hasan Güçlü’nün, Diyanet’teki Özel Kalem Müdürlüğü görevini bırakmadığı iddia edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 Haziran’da Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanan Hasan Güçlü’nün bu görevinin yanı sıra Diyanet’teki Özel Kalem Müdürlüğü görevine de devam ettiği iddia edildi. Güçlü, DİB Başkanı Ali Erbaş’ın görev yaptığı dönemde Sakarya Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre mesaisinin büyük çoğunluğunu Özel Kalem Müdürlüğü’nde geçirdiği iddia edilen Güçlü’nün halihazırda iki görevi üstlenmesi ise personel arasında rahatsızlık yarattı.

“Strateji Genel Müdürlüğü önemsiz bir görev mi?” tepkisi gösterilirken Güçlü, son olarak Erbaş’a Japonya ziyaretinde eşlik etti. Güçlü’nün Özel Kalem Müdürlüğü’ne devam etme gerekçesi olarak ise “müdürlüğün imkanlarının başkanlıktan daha fazla olması” gösteriliyor. Buna karşın Diyanet’te yer alan özgeçmişinde Güçlü’nün, Özel Kalem Müdürlüğü görevinden ayrıldığı belirtiliyor.

Aynı merkezden Diyanet’e yedi yönetici

DİB’e bağlı İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’ne temmuz ayında atanan merkezin eğitmenlerinden Muhammet Emin Kılıç’ın özgeçmişi de tartışmalara neden oldu.

1967 İstanbul Fatih doğumlu olan Kılıç, Fatih Müftülüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren İsmailağa cemaatinin Kuran kursunda “Arapça ve dini eğitim” aldı.

Mısır’daki el-Ezher Üniversitesi mezunu olan Kılıç, üniversitenin ardından İsmailağa Kuran kursuna dönerek, öğreticilik görevi üstlendi. İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde de eğitim alan ve eğitim görevlisi olarak çalışan Kılıç, temmuzda müdürlük görevine atandı.

Diyanet’in merkez teşkilatında yedi genel müdürlük ve üç başkanlık bulunuyor. Bu genel müdürlük ve başkanlıklarda ise Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine başta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kamu görevlilerinin katılmasıyla tartışmaların odağında olan İsmailağa cemaatiyle ilişkili Kılıç’ın müdürlüğüne getirildiği merkezden mezun olan ve halihazırda yöneticilik yapan çok sayıda isim yer alıyor.

Başkan Ali Erbaş’ın yanı sıra merkezden mezun olan isimler şöyle:

  • DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz.
  • DİB Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan.
  • DİB Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt.
  • DİB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin.
  • DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca.
  • DİB Strateji Geliştirme Başkanı Hasan Güçlü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER