A3 Haber

2022 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi belli oldu

2022 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi belli oldu

2022 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün sahibi belli oldu
Eylül 26
19:35 2022

Can Yayınları‘nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Başkanlığını Cemil Kavukçu’nun üstlendiği, Ömer Türkeş, Metin Celal, Nilüfer Kuyaş, Murat Yalçın, Jale Özata ve Faruk Duman‘dan oluşan Seçici Kurul, 2022 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün on beşincisinin Mehmet Eroğlu’na verilmesini kararlaştırdı.

Ödülün gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Erdal Öz Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu, 25 Eylül 2022‘de yaptığı toplantıyla, bu yılın ödülünü, uzun yıllara yayılan romancılık kariyeriyle Mehmet Eroğlu’na vermeye karar verdi. Mehmet Eroğlu, kişisel ya da toplumsal yıkımlara, acılara karşı duyarlılığı ve sorumlu bir aydın yazar tavrıyla, gerçek hayatın gerçek insanlarını, yakın tarihin karanlık dönemlerini ele alan romanlarıyla ve girdiği yeni arayışlarla ödüle layık görüldü.”

Her yıl bir üyenin ayrılıp bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2021 komitesinin başkanlığını yürüten Cemil Kavukçu’yu uğurlayacak. Gelecek sene jüriye katılacak olan yeni isim Behçet Çelik olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER