A3 Haber

İş cinayeti: Jelatin fabrikasında üç işçi gazlardan zehirlenerek öldü!

İş cinayeti: Jelatin fabrikasında üç işçi gazlardan zehirlenerek öldü!

İş cinayeti: Jelatin fabrikasında üç işçi gazlardan zehirlenerek öldü!
Eylül 26
09:01 2022

Bolu’nun Gerede ilçesinde, bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol için giden üç işçi, vanadan sızan hidrojen sülfür, amonyak ve karbon monoksit gazlarından zehirlenerek hayatını kaybederken, bir işçinin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor. İşçileri bulunduğu yerden çıkaran üç itfaiye personeli de gazdan etkilendiği için hastanede tedaviye alındı.

Olay dün saat 22.50 sıralarında Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir jelatin fabrikasında meydana geldi. Gece vardiyasında çalışan işçilerden biri, fabrikanın arıtma bölümünde bulunan vananın kontrolünü yapmak için alana girdikten sonra dışarıya çıkamadı. Durumu fark eden diğer üç mesai arkadaşı daha arka arkaya arıtma alanına girdikten sonra çıkamadı. Fabrikada çalışan diğer işçiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, baygın halde yerde yatan işçileri bulunduğu yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde işçilerden Mutlu Karataş, Yasin Başyiğit ve Emrah Deniz‘in hayatını kaybettiği belirlendi. Zehirlenen diğer işçi Enes Kayış ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Enes Kayış’ın durumunun ağır olduğu ve yaşamsal tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, dört işçiyi bulundukları yerden çıkaran Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli üç itfaiye eri de, içeriye oksijen tüpleriyle girmelerine rağmen sızan gazdan etkilendi. İtfaiye erleri Gerede Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İtfaiye erlerinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Yaşanan iş cinayetinin ardından sirenler eşliğinde fabrikada üretime ara verilerek, vardiyadaki işçiler evlerine gönderildi.

Üç itfaiye personelinin yaşamsal tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER