A3 Haber

Tanju Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı

Tanju Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı

Tanju Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı
Eylül 26
18:21 2022

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, oybirliği ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 1 yıl geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarılmasına karar verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir yıl geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı. CHP Yüksek Disiplin Kurulu bu kararı oybirliğiyle aldı. Tanju Özcan’ın 16 Mayıs’taki belediye meclisi toplantısında AKP’li meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevki kararlaştırılmıştı. Özcan’ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” demişti.

Çınar, olayın ardından koruma kararı aldırmıştı.

Özcan, bir süre sonra tedbir kararının kaldırıldığını açıklamış; sosyal medya hesabından, “Evli barklı adamım, dedim diye Bolu 1. Aile Mahkemesi’nce verilen ihtiyat-i tedbir kararı, Bolu 2. Aile Mahkemesi’nce kaldırılmıştır” ifadelerini paylaşmıştı.

Özcan “Benim ihraç edilmem CHP’yi sevindirmeyeceği kesin. ‘Bu ırkçı ve faşistle hesaplaşmadan CHP bizimle helalleşemez’ diyen HDP’lileri sevindirecek. Siyasal olarak son 5 seçimdir AK Parti’yi yenen biriyim. AK Parti’yi siyasal olarak mutlu edecek” diyerek sözlerinin arkasında durmuştu.

Özcan, mültecilere yönelik ırkçı tutumuyla da tepki çekiyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER