A3 Haber

AKP’den 120 maddelik anayasa taslağı: Seçim beyannamesinde yer alacak

AKP’den 120 maddelik anayasa taslağı: Seçim beyannamesinde yer alacak

AKP’den 120 maddelik anayasa taslağı: Seçim beyannamesinde yer alacak
Eylül 27
09:30 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Ekim’de açıklayacağı 2023 seçiminin yol haritasını belirleyecek olan seçim beyannamesinde, 120 maddelik anayasa taslağının da yer alacağı öğrenildi.

28 Ekim’de Ankara’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak seçim beyannamesinde yeni anayasa taslağının da yer alacağı belirtildi.

Hürriyet’ten Ebru Karatosun’un haberine göre; seçim beyannamesinin ise ekonomi ağırlıklı olması bekleniyor. Taslakla ilgili Erdoğan’a dört kez sunum yapıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 120 maddelik yeni anayasa taslağına ilişkin AKP’li kurmaylar, “Anayasanın taslak metni hazır. Seçimlerden sonra Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu alması durumunda sivil anayasa gündeme gelecek. Şu anda vatandaşın ekonomi gibi konularına öncelik veriyoruz” değerlendirmesi yaptılar.

Beyannamenin ayrıntıları belli olmaya başladı

Öte yandan 28 Ekim’de Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklanacak seçim beyannamesinin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Partideki toplantılarda, beyannamenin “ekonomi” ağırlıklı olması konusu öne çıktı.

Beyannamede, “önümüzdeki süreçte enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi ve alım gücünü yükseltecek projelerin yer alacağı” öne sürüldü.

Seçim vaatlerini gerçekleştirme oranının ise hazırlanan raporla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğu aktarıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER