A3 Haber

CHP’li Özgür Özel: “Sizin gibi teröristlere rütbe mi taktık”

CHP’li Özgür Özel: “Sizin gibi teröristlere rütbe mi taktık”

CHP’li Özgür Özel: “Sizin gibi teröristlere rütbe mi taktık”
Eylül 27
15:01 2022

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin’deki polisevine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Dilşah Ercan’ın CHP tarafından 2012 yılında hazırlanan ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda adının geçmesine ilişkin açıklama yaptı. Özel, “11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Ömürleri, bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi’ndeki bir polisevine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Dilşah Ercan’ın CHP tarafından 2012 yılında hazırlanan 2013 yılında da kamuoyuyla paylaşılan ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda adının geçmesine yönelik konuşan Özel, “11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Ömürleri, bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok” dedi.

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutukluluğuna da değinen Özel, “2012 yılında Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz kardeşim? Baş tacı bir gazetecinizdi. Bugün Silivri’de terörist” ifadelerini kullandı.

Raporda birçok gazetecinin adının geçtiğini ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Raporun bir sayfasından hesap sormaya çalışan hadsizler var”

“Mersin’deki terör saldırısı soruşturuldukça sosyal medyada son derece çirkin bir saldırı altında Cumhuriyet Halk Partisi. İğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle ki CHP’nin 2012’de yaptığı 2013’te de kamuoyuyla paylaştığı o dönem tüm siyasi partilere yolladığımız ve halen daha referans bir kaynak olarak gösterilen Tutuklu Gazeteciler Raporu’nun bir sayfasından CHP’ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var.

Saldırıda hayatını kaybeden Dilşah Ercan’ın isminin raporda yazması üzerine ‘CHP bu kişiye gazeteci dedi’ diyorlar. Rapor 2012 yılı. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor. Ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyeti sebebiyle içerde olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazıyor. 117 kişi de önce tutuklu ya da gözaltına olabiliyor. Toplam 188 gazetecinin ismi var bu raporda. Bu raporda Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu var.

Görevini ispat edenlere mektup yazmışız. 2012 yılında buna gelen cevaplardan bir tanesini “CHP’nin raporunda adı geçen birisi şimdi terörist”. 2012 yılında Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz kardeşim? Baş tacı bir gazetecinizdi. Bugün Silivri’de terörist.

“Sizin gibi teröristlere rütbe mi taktık”

Ekrem Dumanlı, firari terörist. Türkçe Olimpiyatları’nda ayırdığı koltuğa oturuyordunuz. Örneğin Zekeriya Öz, o tarihin en önemli savcısı bugün terörist. Yüksek Askeri Şura üyesi olarak en yüksek rütbeli darbeci Akın Öztürk bugün terörist. Mehmet Dişli, kardeşi yurtdışında Türkiye’yi temsil ediyor halen daha ama Hulusi Akar’ın en yakını o gece darbeci şimdi terörist. Sonra Erdoğan çıkacak, “Rabbim milletim beni affetsin” deyip bu pisliklerden kurtulacak sonra siz 188 gazeteci ismi içinde adı geçmiş CHP’den 11 yıl önceki raporun hesabını soracaksınız öyle mi? Terbiyesizliğin, hadsizliğin hesabı yok.

11 yıl önceki kişinin bugün terörist olacağını bileceksin de onunla temas edeceksin. Ömürleri bugün terörist olduğu ortaya çıkanlarla aşna fişne geçenlerin bize söyleyecek bir lafı yok. Adı geçen teröristi baş tacı etmemişiz. Sizin gibi rütbe mi taktık biz? Altına Mercedes mi verdik? Siz Mercedes verdiniz. Mehmet Dişli’nin hesabını Hulusi Akar’dan sorma, Zekeriya Öz’ün hesabını Tayyip Erdoğan’dan sorma. CHP’ye Allah’ın cezası bir katilin hesabını sor. Herkes aklını başına alacak”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER