A3 Haber

Demirtaş, Mersin’deki saldırıyı kınadı: Demokratik siyasette ısrarcı olacağız

Demirtaş, Mersin’deki saldırıyı kınadı: Demokratik siyasette ısrarcı olacağız

Demirtaş, Mersin’deki saldırıyı kınadı: Demokratik siyasette ısrarcı olacağız
Eylül 27
13:28 2022

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’deki karakol saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Demokratik siyasette ısrarcı olacağız” ifadelerine yer verdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi’nde bulunan polis karakoluna düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Saldırıyı kınadığını belirten Demirtaş, “Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, “Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim” dedi.

Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum.

Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır.

Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.

Ne olmuştu?

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi’nde bulunan polisevine silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis yaralanmıştı. Ağır yaralanan bir polis kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneğinin de kontrollü bir şekilde patlatıldığı bilgisini paylaşmıştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK’li olduğu ve saldırganlardan birinin isminin Dilşah Ercan olduğu belirtilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER