A3 Haber

Demirtaş’tan Soylu’ya “Katil” yanıtı: Beni etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli

Demirtaş’tan Soylu’ya “Katil” yanıtı: Beni etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli

Demirtaş’tan Soylu’ya “Katil” yanıtı: Beni etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli
Eylül 27
19:06 2022

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’deki saldırıyı kınadığı için kendisine ‘Katil’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Demirtaş, “Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur” ifadelerini kullandı.

Mersin’in Mezitli ilçesinde dün gece polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce polislere uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, polisler, saldırganlara karşılık vererek iki kişiyi öldürmüştü. Saldırıda bir polis yaşamını yitirirken biri de yaralanmıştı.

Saldırıya HDP ve Demirtaş’tan kınama gelirken AKP’liler ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP ve CHP’yi hedef almıştı.

Soylu da Demirtaş’ın “Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim” sözlerine Twitter’dan şöyle tepki gösterdi:

  • “Katil Demirtaş! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim’in faili, cezaevinden Mersin’deki ‘silahlı saldırıyı’(!) kınamış… O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK’yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır…”

Demirtaş da Soylu’nun bu paylaşımını alıntılayarak şunları dedi:

  • “Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur.”

İlgili haberler:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER