A3 Haber

Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt: Bu oyunda yalnızsın

Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt: Bu oyunda yalnızsın

Miçotakis’ten Erdoğan’a yanıt: Bu oyunda yalnızsın
Eylül 27
20:22 2022

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “ABD’den, Avrupa’dan gelen destekler sizi kurtarmaz” sözüne “Karşı taraf monoton bir şekilde yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda yalnız” yanıtı verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün sarf ettiği, “Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler sizi kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız” sözlerine yanıt verdi.

Atina’da kabine toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Miçotakis, “Türkiye’nin giderek daha da izole olduğunu ve gerçek diyalog yoluna geri dönmesi gerektiğini” söyledi.

Yunan Kathimerini gazetesinin aktardığına göre Miçotakis, “Karşı taraf monoton bir şekilde yalanlarını ve tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda yalnız. Sadece Yunanistan’a kafa tutmuyorlar. Karşılarında uğraşmaları gereken bir bütün halinde Avrupa ve NATO’daki müttefiklerimiz var” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası hukukun gücü, alarmdaki silahlı kuvvetlerimiz ve müttefiklerimizin desteğiyle net çizgilerimizde sakin ve güvenli duruşumuzu sürdürüyoruz” diyen Yunanistan Başbakanı, Türkiye’nin “ateşli kelimeler yerine artık barışçı eylemler ve elzem diyalog yoluna girmesini” istedi.

Erdoğan ne demişti?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Bölgesel krizleri engelleyecek, çatışmaları sonlandıracak, insanları göçe zorlayan sebepleri ortadan kaldıracak hiçbir adım atılmadı. Dahası mültecilere kapanan kapılar, insanımızı katleden PKK’lı teröristler ile FETÖ’cü alçaklara sonuna kadar açıldı. Yunanistan’ın Lavrion Kampı başta olmak üzere Avrupa’nın hemen her ülkesinde, vatandaşımızın kanını dökmüş caniler himaye görüyor. Ellerini kollarını sallayarak özgürce gezebiliyor. Suriye’deki ve Kuzey Irak’taki terör yuvaları başlarına yıkıldıkça terör örgütü mensupları kimi ülkelerde kendilerine alenen yeni kamplar kuruyor. Bize komşuluk hakkından bahsedenlerin her şeyden önce bu insanlık ve demokrasi düşmanlarına göz yummaması gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan konuşmasında ayrıca “Türkiye yalnızlaşıyor, Türkiye dışlanıyor, dünyadan kopuyor” şeklindeki eleştirilere karşı da “Yaşanan her hadiseyle birlikte muhalefetin karşı çıkmasına rağmen aldığımız kararların doğruluğu ve isabeti daha iyi anlaşılıyor.” diye yanıt vermişti.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Sözcüsü Ned Price, günlük basın değerlendirmesinde iki ülke arasındaki gerilime ilişkin olarak, “Uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil.” şeklinde yorumda bulundu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER