A3 Haber

HDP’li Semra Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis istendi

HDP’li Semra Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis istendi

HDP’li Semra Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis istendi
Eylül 29
19:26 2022

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, Semra Güzel’in, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yedi yıl altı aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Güzel’in, “PKK’nın amacını benimseyerek örgütün hiyerarşik yapısında yer aldığının” ileri sürüldüğü iddianamede, “bu suretle verilecek görevleri yerine getirmeye hazır olduğu, iradesini örgüt iradesine terk ettiğinin” vurgulandığı öğrenildi.

Adıyaman’da öldürülen PKK’li Volkan Bora’nın cep telefonunda, HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunması üzerine Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Güzel’in dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırıldı.

İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Semra Güzel, 2 Eylül’de,İstanbul’dan Edirne’ye giderken yakalandı.

Güzel, “Ben kaçmaya çalışsaydım, 9 ay gibi bir sürede zaten ülkeyi terk edebilirdim. Bir suç işlediğimi düşünmüyorum, bu nedenle kaçma gibi bir niyetim de söz konusu değildir” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER