A3 Haber

İsrailli gazeteci Rafael Sadi: Erdoğan’la Yahudi lobisini İbrahim Kalın görüştürdü

İsrailli gazeteci Rafael Sadi: Erdoğan’la Yahudi lobisini İbrahim Kalın görüştürdü

İsrailli gazeteci Rafael Sadi: Erdoğan’la Yahudi lobisini İbrahim Kalın görüştürdü
Eylül 29
19:30 2022

İsrailli gazeteci Rafael Sadi, Halk TV’de yayımlanan gazeteci Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu Sözüm Var programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Yahudi toplumu ile bir araya gelmesini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın hazırladığını söyledi.

İsrailli gazeteci Rafael Sadi, Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu “Sözüm Var” programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın New York’ta Yahudi lobisi ile görüştüğünü söylerken, programda bir ara daha önce de dile getirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üniversiteden sınıf arkadaşı olduğu iddiasını da yineledi. Yandaş medya bu sözler üzerine “Halk TV’de şok” ifadeleriyle tartışma açtı, oysa Sadi sözlerinin devamında “Erdoğan’ın diplomasını görmedim” ifadelerini kullandı. Yandaş medya “diplomasını görmedim” ifadesini gündeme getirmedi.

“Sözüm Var” programına bağlanan İsrailli Gazeteci Rafael Sadi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği New York’ta Yahudi toplumu ile bir araya gelmesini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın hazırladığını belirtti. Sadi, Erdoğan’ın New York’ta Yahudi toplumu üyeleriyle bir araya gelmesini “gövde gösterisi” olarak yorumladı.

“Kalın, Yahudi lobisi içinde saygıdeğer bir isim”

Yahudi lobisi içinde İbrahim Kalın’ın saygıdeğer bir isim olduğunu ifade eden Sadi, “Gerek Amerika’yı gerek de Yahudileri iyi tanıyan bir adam olduğu düşünülüyor. Amerika’da CIR ile iyi ilişkiler içinde. Bu kurum aynı Fethullahçı Terör Örgütü’nün uyguladığı sistemlerde bir çalışma yapıyor ve FETÖ’nün yapmış olduğu dinler arası diyalog numaralarını çok iyi uyguladığı biliniyor” dedi.

Sadi şöyle devam etti: “Bu İslami kuruluşun Yahudi bir hahamı da var. Sayın Kalın bu adamın vasıtasıyla Amerika’daki World Jewish Congree’de liderle bir araya geldi. Dünya Yahudi Kongresi’nin Türkiye’deki Yahudi toplumundan bir onay almadan yapması mümkün değildi. Bu onayı benimle ortaokul ve lise öğretmenim olan sayın hahambaşı İshak Haleva’nın da onayıyla bu tren yola çıktı.”

Erdoğan’ın ile İsrail Başbakanı Yair Lapid arasında gerçekleşen toplantında önemli bir şey konuşulmadığını söyleyen Sadi, “Bütün toplantının amacı gövde gösterisiydi. Sadece Türkiye’nin prestij kazanma amacıydı. Bütün Amerikan kuruluşları ve bütün Yahudi kuruluşları sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve dolayısıyla Türkiye’yi boykot etme kararı almışlardı. Bu boykotu kırmanın tek çaresi böyle bir toplantı hazırlamaktı ve bu toplantı başarılı geçti” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER