A3 Haber

AKP’li Demiröz’den “işsizlik” açıklaması: Bazı arkadaşlar iş beğenmiyorsa sebebi biz değiliz

AKP’li Demiröz’den “işsizlik” açıklaması: Bazı arkadaşlar iş beğenmiyorsa sebebi biz değiliz

AKP’li Demiröz’den “işsizlik” açıklaması: Bazı arkadaşlar iş beğenmiyorsa sebebi biz değiliz
Eylül 30
09:21 2022

Elazığ’da AKP İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen AKP’li Vedat Demiröz ekonominin büyüdüğünü savunurken, “Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz şehir buluşmaları kapsamında gittiği Elazığ’da ülke ekonomisine yönelik açıklamalarda bulundu. Ekonominin büyüdüğünü savunan Demiröz, “Sıkıntılarımız var ama Türkiye’nin ekonomisi, ihracatı, istihdamı ve üretimi hız kesmiyor. Her ne kadar işsizlik var deniliyorsa da fabrikalarda işçi arama durumundayız. Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz” ifadelerini kullandı.

“Sıkıntılarımız olabilir”

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Türkiye’nin son iki çeyrekte 7,3 ve 7,6 sırasında büyüyen dünyanın ikinci büyük ülkesi olduğunu belirten Demiröz, şunları söyledi;

  • “Sıkıntılarımız var ama Türkiye’nin ekonomisi, ihracatı, istihdamı ve üretimi hız kesmiyor. Gelecek yüzyıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle de Türkiye’nin olacak. Türkiye, uzak doğusunda Avrupası’na ve Amerika’sına kadar dünyanın her yerine ihracat merkezi haline gelecek. Bundan önce gelen engelleri hepiniz biliyorsunuz ama bundan sonra bu tür engeller gelse dahi Türkiye’yi kimse durduramayacak. Çünkü biz milletin içinden gelen ve millete kulak veren bir partiyiz. Bundan sonra da milletin sesini dinleyeceğiz. Ülkenin her köşesine hizmet götüreceğiz. Sıkıntılarımız olabilir ama bunu birlikte aşacağız.

“Herkes kamuya girmek istiyor”

Çalışan sayısının 31 milyona ulaştığını belirten Demiröz, “Yunanistan’ın kışkırtmalarına bakmayın. Onlar İstanbul’un nüfusu kadar bir ülke ve sadece kendine verilen borcu ödememek için bazılarına yalakalık yapan kendi istikrarını tehlikeye sokan bir ülke. Biz o oyunlara gelmeyeceğiz. Kimin ne yaptığını, neden kışkırttığını iyi biliyoruz. Avrupa Birliği de artık dersini alacak. Türkiye’siz Avrupa Birliği’nin ne olduğunu pandemi sonrası gördüler, bundan sonra da görecekler. Bu sıra doğalgazla ilgili yaptığı akım kesilme durumlarından dolayı Avrupa’nın içine düştüğü durumu görüyorsunuz. Türkiye bu sorunların hiçbiriyle muhatap olmayacak. Ekonomideki bu büyüme devam edecek. 31 milyona ulaşan çalışan sayımız var. Bizim bölgemizdeki iller olan Antep, Malatya, Erzurum illerimizde organize sanayi bölgelerinde boş yer bulamıyoruz. Her ne kadar işsizlik var deniliyorsa da fabrikalarda işçi arama durumundayız. Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz. Herkes kamuya girmek istiyor. Kamuda çalışmak daha cazip geliyor” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER