A3 Haber

Eski AKP’li vekil, yolsuzluktan tutuklanan kardeşini böyle savundu: “İslamda ganimet helaldir”

Eski AKP’li vekil, yolsuzluktan tutuklanan kardeşini böyle savundu: “İslamda ganimet helaldir”

Eski AKP’li vekil, yolsuzluktan tutuklanan kardeşini böyle savundu: “İslamda ganimet helaldir”
Ekim 02
09:40 2022

Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tutuklanan TMO Şanlıurfa şubesi müdür yardımcısı Abdurrahman Bağlı’nın ağabeyi olan eski AKP milletvekili Prof. Mazhar Bağlı, bir yıl sonra sessizliğini bozarak, “İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir” dedi. Eski Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi rektörü olan Mazhar Bağlı, KTO Karatay Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra çeşitli TV’lerde siyasi yorumlarda bulunuyor.

25. dönemde Şanlıurfa AKP milletvekilliği ve bir dönem de Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi rektörlüğü yapan, halen KTO Karatay Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra çeşitli TV’lerde siyasi yorumlar yapan Mazhar Bağlı, tutuklanan ağabeyini, “İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir” diyerek savundu.

Bağlı’nın ağabeyi, Şanlıurfa Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin çok sayıda kişi ile gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Abdurrahman Bağlı dahil dört kişi Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak, kamuyu zarara uğratmak suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesince Bağlı ve 10’u aşkın kişi hakkında aynı suçlardan dava açıldı. Delil olarak ihbarlar ve telefon konuşmalarının gösterildiği iddianamede Bağlı, yedi ihaleye fesat karıştırmakla suçlandı. Beş ihalenin Ortadoğu Nakliyat isimli firma tarafından alındığı ifade edilirken iddianamede kamunun zarara uğratıldığı bilgisi yer almıştı.

TMO Şanlıurfa Şubesi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Bağlı aynı zamanda eski AKP milletvekillerinden Mazhar Bağlı’nın kardeşi.

Bir yıl önceki haberi alıntılayan Mazhar Bağlı, “Kardeşim ile ilgili bir olay benimle ilişkilendirme çabanızı lanetliyorum. Ayrıca İslam hukukunda ganimet müessesi vardır ve Suriye savaş ganimeti helaldir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER