A3 Haber

Altılı masadaki liderler ikinci turu tamamlanan görüşmelerden sonra hangi mesajları verdi?

Altılı masadaki liderler ikinci turu tamamlanan görüşmelerden sonra hangi mesajları verdi?

Altılı masadaki liderler ikinci turu tamamlanan görüşmelerden sonra hangi mesajları verdi?
Ekim 03
08:44 2022

Altlı Masa toplantısının sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından diğer beş lider de sosyal medya üzerinden ardı ardına mesajlarını paylaştı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin genel başkanlarının oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesi, bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde CHP Genel Merkezi’nde yapıldı.

  • Altılı Masa görüşmelerinin ikinci tur ilk toplantısına partisinin genel merkezinde evsahipliği yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyetimiz demokrasi ile taçlanacak!
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesinin ardından, “Zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye’nin inşası için kurduğumuz ortak akıl platformunun bu değerli toplantısı için, başta ev sahibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum” dedi.
  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesinin ardından, “Yeni bir başlangıç ve yeni bir inşa süreci için kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun” dedi.
  • Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesinin ardından, “Bugün değerli genel başkanlarla yarının Türkiye’si adına önemli kararlar aldık” dedi. Ali Babacan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bugün değerli genel başkanlarla yarının Türkiye’si adına önemli kararlar aldık. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum.”
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesinin ardından, “Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak” dedi. Davutoğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak. Nazik ev sahipliği için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile değerli katkıları için tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Biz kazanacağız.”
  • Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa’nın ikinci tur ilk görüşmesinin ardından, “Milletimizin hiçbir ferdinin inancı, kimliği, dünya görüşü ve yaşam tarzı sebebiyle ötekileştirilmeyeceği, eşit vatandaşlık hukukunun muhakkak işletileceği, kaynakların heba edilmediği, demokrasinin hakim olacağı bir Türkiye’yi kurmaya kararlıyız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER