A3 Haber

Alaattin Çakıcı’nın yeğeninin silahlı saldırıda yaralanması: Beş şüpheli hakkında 61 yıla kadar hapis istemi

Alaattin Çakıcı’nın yeğeninin silahlı saldırıda yaralanması: Beş şüpheli hakkında 61 yıla kadar hapis istemi

Alaattin Çakıcı’nın yeğeninin silahlı saldırıda yaralanması: Beş şüpheli hakkında 61 yıla kadar hapis istemi
Ekim 04
14:31 2022

Zeytinburnu’nda geçtiğimiz Şubat ayında Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı’nın silahlı saldırıda bacağından yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede biri firari, ikisi tutuklu beş şüpheli hakkında, “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme”, “Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Mala zarar verme”, “Ruhsatsız silah taşıma” suçlarından toplam 61 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yaralama olayının Hüseyin Demir ile Haydar Kuşcu arasındaki mali uyuşmazlık nedeniyle başladığı anlatıldı. İddianamede şüpheli Kuşcu’nun, yakını olan Doğan Yardımcı ile birlikte, Hüseyin Demir’i ‘koruduğu’ düşünülen Adem Çakıcı’yı, öldürmeye karar verdikleri belirtildi. Bu amaçla Göksel Meşeci, Gazi Demir ve Ufuk Aktaş’ı azmettirdikleri ve bir plan dahilinde eylemi gerçekleştirdikleri anlatıldı.

Şüphelilerin Hüseyin Demir ve Adem Çakıcı’nın görüşme yaptığı yerde takip ettiği belirtilen iddianamede, Gazi Demir’in Çakıcı ve şoförü Mevlüt Kara’ya defalarca ateş ettiği kaydedildi. Sağ bacağından yaralanan Çakıcı’nın hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Emniyete gelen ihbar

Olaydan hemen sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nü arayan kimliği belirsiz bir kişinin, ‘Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı silahla vuruldu. Bu konuyu Gazi Mahallesi çocukları yaptı. Kapalıçarşı’da Hüseyin Demir ile Haydar Kuşçu arasında sorunun çözülmesi için, salı günü Doğan Yardımcı Bakırköy’de bir toplantı organize etti fakat, toplantının sonunda sorun çözülemedi. Aynı gece de Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı’ya attılar. Bu işi Bakırköy’deki toplantıda bulunan Doğan Yardımcı, Gazi Demir ve CİO lakaplı Cihan Meşeci’nin akrabası olan Göksel Meşeci planladı. Karşılığında Göksel Meşeci, Doğan Yardımcı ve Gazi Demir çok büyük paralar aldılar’ içeriğindeki ihbarı da iddianamede yer aldı.

“Küfür etti, elinde silah gördüm, aracın lastiklerine doğru ateş ettim”

Gözaltına alınan şüpheli Gazi Demir ifadesinde Adem Çakıcı’nın yanlarına yanaşan bir araçtan kendilerine küfür ettiğini ve elinde silah gördüğünü, bu nedenle aracın lastiklerine doğru 3-4 el ateş ileri sürdü. Şüphelilerden Haydar Kuşçu’nun firari olduğu, Göksel Meşeci ve Gazi Demir’in ise tutuklandığı da belirtildi. Şüphelilerden Doğan Yardımcı ve Ufuk Aktaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddianamede Haydar Kuşçu ve Doğan Yardımcı hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar, Göksel Meşeci, Gazi Demir ve Ufuk Aktaş hakkında ise ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Göksel Meşeci ve Gazi Demir hakkında Mevlüt Kara’yı ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dokuz yıldan 15 yıla kadar, “Mala zarar verme” suçundan dört aydan üç yıla kadar, Gazi Demir hakkında ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istendi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER