A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye “DNA testi” yanıtı: “Kimliğim şerefimdir”

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye “DNA testi” yanıtı: “Kimliğim şerefimdir”

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye “DNA testi” yanıtı: “Kimliğim şerefimdir”
Ekim 04
13:47 2022

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Grup toplantısı 600 milletvekilini temsilen Türkiye’nin 81 ilinden gelen 600 gencin katılımı ile gerçekleşti. Burada yaptığı konuşmada, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli (adi, aşağılık, bayağı) heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” ifadelerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu dili zehirli bir dildir, kutuplaşmayı yaratan bir dildir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’yi barıştırmak istiyorum. Türkiye’de her genç istediği müziği dinlesin istiyorum. Türkiye’de her genç düşünce özgürlüğüne sahip olsun, attığı bir tweet nedeniyle karamsarlığa düşmesin istiyorum. Huzur istiyorum. Hangi inançtan hangi kimlikten olursa olsun huzur içinde yaşamak istiyoruz, bunun yolunu açmak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün size emanet ettiği cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Bunun sözünü veriyorum size.

Toplumu neden kavga eder hale getiriyor, neden ayrıştırıyorsunuz? Düşünce özgürlüğü varsa aklı kullanmak varsa, akıl yüce yaradanın bize bahşettiği en önemli unsur, akıl, yani düşünmek, yani bilime katkıda bulunmak, ezilen insanın yanında olmak yazı yazdı diye hapislere atılan insanların sesi olmak. En büyük gücüm bu ülkenin gençleri. 7.5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7.5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var. Ya bir dikta yönetimine kalıcılık sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız?

“Kalemini, iradesini satanlara gazeteci denmez”

Şu anda Türkiye’de iki tür medya var. Bir, gazetecilerin hakkını veren, eleştirel olarak olaylara bakan, özgürlükçü medya. Burada görev yapanlar gerçek anlamda birer gazeteci. Bu özgür medyada görev alan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere buradan selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz. Kalemini, dolayısıyla iradesini satan gazetecilere gazeteci denmez. Onun adına havuz medyası denir. Havuz medyasının neler yaptığını, toplumu nasıl kamplaştırdığını gayet iyi biliyoruz. Yalanın her türlüsünü rahatlıkla yazabiliyorlar, çizebiliyorlar, söyleyebiliyorlar.

Hiçbir AK Partili milletvekili tartışma programlarına katılamıyor. Vicdanı olan milletvekilleri doğruyu söyler diye endişe duyuyorlar. Onun yerine kalemini satanları çıkarıyorlar.

Havuz medyası her kanaldan besleniyor. En büyük kaynağı beşli çete. Beşli çetenin varlık nedeni havuz medyasıdır. Havuz medyasının varlık sebebi de belli çetedir. O yüzden söylüyorum geliyor gelmekte olan, beşli çeteyi bulacağız ve yakalayacağız onları.

Getirdiler bir kanun teklifi. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi başka arayışların içine de giriyorlar. Hangi arayışa girerlerse girsinler gençler doğruları görecektir. Ben bu ülkenin gençlerine katıksız güveniyor ve inanıyorum. Sizler bu ülkeyi gerçek anlamda değiştireceksiniz.

“10 milyon avro rüşvet dağıttılar”

“10 milyon avro rüşvet dağıttılar. Buradaki mahkemede gizlilik kararı aldılar kimse öğrenmesin diye. Ama Siemens bir Alman firması ve Almanya’da da mahkeme var. Oradan öğreniyoruz. Rapordan okuyorum… ‘Siemens Türkiye’nin verdiği 10 milyon Euro’nun yüzde 30 Türk devlet görevlilerine… Yüzde 20 Kolin’e… Yüzde 20 TCDD yetkililerine… Yüzde 20 Siemens ile Kolin’i buluşturan aracılara… yüzde 10’u Siemens Türkiye’nin yöneticilerine verdik’ diyor.

Dış güçler Türkiye’yi bu hale getirdiyse peki siz neredeydiniz? Siz demek ki Türkiye’yi yönetemiyorsunuz. Efendim son mermiyi de ekonomiye sıkmışlar. Şu akla bakar mısınız? Devleti yönetemediklerini itiraf ediyorlar.

Bahçeli’ye DNA testi yanıtı

Sayın Bahçeli demiş ki, Kılıçdaroğlu DNA testi yap diye. Güzel bir öneri, beraber yapacağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya. Bir daha açık ve net söylüyorum. Birlikte gideceğiz, DNA testi yapacağız, bir ipucu daha vereyim, benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya Akşehir’de gideceksin. İstanbul Müftülüğüne gideceksin arşive bakacaksın. Kim olduğumu biliyorum, benim kimliğim benim şerefimdir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER