A3 Haber

Davutoğlu, Demirtaş şikayetini geri çekti

Davutoğlu, Demirtaş şikayetini geri çekti

Davutoğlu, Demirtaş şikayetini geri çekti
Ekim 05
17:16 2022

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “hakaret”ten yargılandığı davada şikayetini geri çekti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakan olduğu dönemde kendisine yönelik sözleri nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki “kamu görevlisine hakaret” ve “Hükümeti aşağılama” suçlarından açılan davada şikayetinden vazgeçti.

Selahattin Demirtaş, İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi ile SEGBİS bağlantısı kurulmadığı için katılamadı. Demirtaş’ı avukatı Fırat Epözdemir temsil etti.

Feragat dilekçesi

Duruşmada, mağdur sıfatı bulunan Ahmet Davutoğlu’nun avukatının bu dosya kapsamında bulunan tüm işlem ve taleplerden feragat ettiklerini bildiren dilekçe sunduğu tutanağa geçti.

Demirtaş’ın avukatı Epözdemir, “Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilimizin milletvekilliğinin kaldırılmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kararıyla Anayasa’ya aykırı olduğu tespit edilmiştir. Yine müvekkilimiz dava konusu mağdur hakkındaki benzer konuşmaları milletvekili olarak meclis kürsüsünden yaptığı, getirtilen kayıtlardan ve aldırılan bilirkişi raporundan açıkça anlaşılmaktadır. Yasama sorumsuzluğu nedeniyle bu dava hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Mahkemeniz aksi kanaatteyse eksik hususların giderilmesini istiyoruz” dedi.

Duruşma ertelendi

Mahkeme, Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyasının istinaftan dönüşünün beklenmesine ve bir dahaki celse Selahattin Demirtaş’ın cezaevi SEGBİS odasında hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma, 23 Şubat’a ertelendi. Bir sonraki duruşmada iki dosyanın birleştirilmesi değerlendirilecek.

Demirtaş’ın İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçlarından 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER