A3 Haber

Erdoğan’dan CHP’ye “türbana yasal güvence” konusunda teklif: Gelin, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım

Erdoğan’dan CHP’ye “türbana yasal güvence” konusunda teklif: Gelin, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım

Erdoğan’dan CHP’ye “türbana yasal güvence” konusunda teklif: Gelin, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım
Ekim 05
12:29 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP’nin “türbana yasal güvence” teklifine tepki göstererek, “Ülkemizde kamuda veya özel sektörde böyle bir mesele var mı?” dedi. Erdoğan, el artırarak CHP’ye yeni bir teklifte bulundu: “Öyleyse, biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

Erdoğan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in dün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla konuşmasının “tarihi bir nitelik taşıyacağını” duyurduğu AKP grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Ekim ayıyla birlikte 2023’e doğru şehir buluşmaları başlığı altında milletimizle yeni bir buluşma programı başlattık. Genel merkezimizle, milletvekillerimizle, bir yandan Ankara’daki çalışmalarımızı yürütecek, bir yandan da ilçe ilçe tüm şehirlerimize giderek milletimizle kucaklaşacağız.
  • Unutmayınız bir sahayı ne kadar sıkı tutarsak milletimizin özellikle yalanları ve çarpıtmalarıyla yanlış yönlendirmek isteyenlerin gayretleri o derece akamete uğrayacaktır.
  • Muhalefetin seçim öncesi söyledikleriyle yaptıkları arasındaki uçurumu belediyelerde gördük. Vaat ettikleri hiçbir sözün arkasında duramadılar. Buna rağmen hâlâ kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek ortada gezebiliyorlar. Yalan bunlarda… Daniskası… Aynı sinsi taktiği önümüzdeki seçimlerde kullanmanın hazırlığını yaptıklarından şüpheniz olmasın.
  • Gençlerimizin de dünyayı tanıyan birikimleri ve sahip oldukları teknoloji işle bu bayat oyunu çözebileceklerinden şüphe duymuyorum.
  • Bugün ekranları başında bizi heyecanla milletimiz dinliyor. Heyecanla bizi dinleyen milletimizle bazı gerçekleri paylaşacağım. Sekiz aylık bir vakit var. Seçim takviminin başlamasıyla Meclis’in ara vereceğini düşündüğümüzde beş-altı aylık süre kalıyor. MHP ile birlikte komisyonlarda ve Genel Kurul’da sıkı bir mesai ile gündemimizdeki tüm düzenlemeleri yasalaştıracağınıza inanıyorum.

“Seçimlerde mottomuz ‘Türkiye Yüzyılı’ mottosudur”

  • Biz de bu salondaki son grup toplantımızı yaptığımız 15 Haziran’dan bugüne kadar pek çok programla ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdürdük. Günümüzün her anını, büyük bir aşkla, şevkle çalışarak geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de ‘Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle inşa edeceğiz. Bu seçimlerin mottosu “Türkiye Yüzyılı”dır.

“Ey Kemal senin gidecek yerin var mı?”

  • Birilerine bakıyorsunuz toplanıp toplanıp dağılıyorlar, bırakın milletimize bir faydalarının dokunmasını kendi meselelerini bile çözemiyorlar.
  • Malum zatın döneminde, hastaneler pislikten geçilmiyordu. Hastalar ölüyor ve rehine alma dönemiydi. Ey Kemal senin gidecek yerin var mı? Bütün ümitlerini ekonomideki sıkıntılara bağlayanların heveslerini kursaklarında bırakmak için adımlar atıyoruz.

CHP’nin “türbana yasal güvence” hamlesi

  • Önceki gece CHP Genel Başkanı yaptığı açıklamayla bizim adım adım çözdüğümüz mesele konusunda güya günah çıkartıyor güya yeni teklif getiriyor. Doğrusu bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Bu konuyu ülke gündeminden çıkardık.
  •  Bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Doğrusu bir dönem zulüm düzeyine vatan bu konuyu biz ülke gündeminden çıkarttık. Ülkemizde şuanda kamuda veya özel sektörde çalışan kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır.
  • Ey CHP, senin yandaşın, her şeyin, fikir baban, şimdi ebedi alemde, kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Yav siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis’ten dışarı atmak için hep birlikte ayağa kalkıp alkışlamıştınız.
  • Bugün diğer konulardaki seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı? Bu doğrultuda attığımız her bir adımın kazananı Türkiye, fert fert milletimiz olmuştur. Yav Kemal doğru ol be. Yanına bir iki tane başörtülü kadın alıp onlara rozet takmakla  bu işi  çözdüğünü mü zannediyorsun? Dürüst ol dürüst. Adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma.
  • Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili bir gece yarısı ortaya çıkıp kanuni düzenleme teklif etmesindeki riyakarlığı görüyoruz da başka ne hesap var? Onu değerlendirmemiz lazım.
  • Geçmişte başörtüsü diye utanç verici bir mesele yaşandıysa bizzat müsebbibi Kılıçdaroğlu’nun başında olduğu CHP zihniyeti ve faşizmidir.
  • Başörtüsü meselesi ne yasa ne de anayasa meselesi olmaması gereken bir meseledir. Kanunlarla bu işi halledelim diyorsun. Sabırlı ol.
  • Kürt meselesi adlı ülkemize giydirilmek istenen deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Kürt meselesi yok benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşımız var.
  • Kılıçdaroğlu, senin üst düzey yöneticilerin üniversitelerimizde ikna odalarını kurmadılar mı?
  • Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifini taktik bir adım olarak görüyorum, eskiden başörtüsüne bez parçası diyordu.

Erdoğan el artırdı: Gelin anayasa düzeyinde çözelim

  • Maden bu konuyu kendisi gündeme getirdi, öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim.
  • Eğer Kılıçdaroğlu samimiyse başörtüsü konusundaki çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım.
  • AKP ve MHP olarak o dönemde hazırladığımız 5735 sayılı anayasa değişikliği teklifini, kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı açık kaydıyla yeniden çıkartalım.
  • Adam gibi adamsan, gel bunu böyle yapalım. Hatta bununla kalmayalım kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuza da güçlendirerek ilave değişikler de yapalım.
  • Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. Ben arkadaşlarıma talimatı bugün burada veriyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER