A3 Haber

Onur Şener cinayetinde yeni gelişme: Güvenlik kameraları incelemeye alındı

Onur Şener cinayetinde yeni gelişme: Güvenlik kameraları incelemeye alındı

Onur Şener cinayetinde yeni gelişme: Güvenlik kameraları incelemeye alındı
Ekim 05
14:02 2022

İstekte bulunulan şarkıyı söylemediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kameraların, sistem arızası mı yoksa olaydan sonra fiziki bir müdahale sonucu mu çalışmadığını araştıran savcılık, çevredeki olay yerini gören güvenlik kameralarının da kayıtlarına el koydu.

Ankara’da istekte bulunulan şarkıyı söylemediği iddiasıyla öldürülen müzisyen Onur Şener’in cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

AA’nın haberine göre, adli kontrolle serbest bırakılan şüpheliler Gözde G. ve Jale E’nin tutuklanmasına yönelik savcılık talebi, mahkemece reddedildi.

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, olayın yaşandığı mekanın kameralarının çalışmadığının tespit etti. Bunun üzerine kameralar detaylı incelenmesi için Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na gönderildi. Kameraların, sistem arızası mı yoksa olaydan sonra fiziki bir müdahale sonucu mu çalışmadığını araştıran savcılık, çevredeki olay yerini gören güvenlik kameralarının da kayıtlarına el koydu.

Şüphelilerin saç ve tırnaklarından alınan DNA örneklerinin, maktulün doku örnekleriyle karşılaştırılması için ilgili kurumlara müzekkere yazan savcılık, suçta kullanılan bardaktaki parmak izinin tespiti için de Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’na talimat verdi.

Olay günü mekanda olan kişilerin ifade alma işlemlerinin devam ettiği belirtilen soruşturmada, Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporların gelmesi ve dijital incelemelerin ardından, iddianamenin hazırlanacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

2 Ekim’de Ankara Çayyolu semti Mutlukent Mahallesi’ndeki eğlence mekanına gelen bir grup, o sırada sahnede olan 45 yaşındaki müzisyen Onur Şener’den şarkı istedi. Şener’in şarkıyı bilmediği için grubun isteğini reddetmesi üzerine, gruptan 3 kişi müzisyenle tartışmaya başladı.

Şener mesaisi bittikten sonra mekan çıkışında, bu grubun fiziksel saldırısına uğradı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen 1 çocuk babası Şener, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheliler Ali Gündüz, Semih Soyalp, İlker Karakaş, Jale E. ve Gözde G., Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Ali Gündüz, Semih Soyalp. ve İlker Karakaş, ‘kasten öldürme’ suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer Gözde G. ile Jale E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırganlardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin ise kamu savunma şirketi TAI’de (Turkish Aerospace Industries -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ -TUSAŞ-) mühendis olduğunu açıklanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER