A3 Haber

Polis memuru Enes Sayhan, Vatan Emniyet önünde intihar etti: “Artık pes ediyorum”

Polis memuru Enes Sayhan, Vatan Emniyet önünde intihar etti: “Artık pes ediyorum”

Polis memuru Enes Sayhan, Vatan Emniyet önünde intihar etti: “Artık pes ediyorum”
Ekim 05
20:57 2022

İstanbul’da görevli polis memuru Enes Sayhan, bugün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki merkezinde intihar etti. Sayhan, bıraktığı notta uğradığı mobbingi anlatırken “Ben Enes Sayhan artık pes ediyorum” dedi. Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Tüm teşkilat mensuplarınızı derinden üzen intihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır” denildi.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Personel Şube Müdürü’nün eski makam odasında intihar etti.

halktv.com.tr’den Hazar Dost ‘un haberine göre, emniyet kaynaklarının aktardığına göre Sayhan, bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu. İntihar etmeden önce yazdığı notta da yaşadıklarını anlatan Sayhan, “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç ispatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim ‘İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler” ifadelerini kullandı.

“Memura zulmeden takdir alıyor”

Sayhan, yazdığı notta, “Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyor” derken nöbet kulübesinde yaşananlara hazmedemediği için kanser olduğunu belirtti. Kanser tedavisi gördüğü sırada bir böbreğimi kaybeden Sayhan, notta ayrıca, “Soruşturma iki yıl sonra bitti aslında dosyada delil yokmuş beraat dediler ama kaybettiğim hiçbir şeyi yerine koymadılar” dedi.

Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise Sayhan, hakkındaki soruşturması nedeniyle sekiz ay açığa alınmış, ardından mesleğe geri dönmüştü. Emniyette, ihraç edildiği birime geri dönülmeme gibi bir prosedür işletildiğini aktaran kaynaklar, “Bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu” ifadelerini kullandı.

Son iki günde dört polis intihar etti

Türkiye’nin birçok ilinde polis memurları, üstlerinden gördükleri mobbingten şikayetçi. Memurlar, EGM’nin konuya duyarsız kaldığını belirtirken son iki günde İstanbul, Ankara, Zonguldak ve Nevşehir’de dört polis memuru intihar etti.

Emniyet’ten açıklama: Soruşturma başlatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • “05.10.2022 tarihinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru E.S., il emniyet müdürlüğümüzde boş bir odada kendi silahıyla intihar etmiştir. Olay sonrası ambulans ile hastaneye sevk edilen E.S. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.
  • “Polis memurumuz E.S., 2021 ve 2022 yıllarında düzenli olarak psikolojik destek almış, uzman eşliğinde yapılan görüşmeler neticesinde görevine devam etmesinde sakınca bulunmadığı belirlenmiş, aynı zamanda böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat edilmiş, bu süreçte de görevlimize İl Emniyet Müdürlüğü’müzce maddi ve manevi destekte bulunulmuş ve sürekli yanında bulunulmuştur.
  • Tüm teşkilat mensuplarınızı derinden üzen intihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır.”

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER