A3 Haber

Reddi hakim talebine ret: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 50 bin lira tazminat ödeyecek

Reddi hakim talebine ret: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 50 bin lira tazminat ödeyecek

Reddi hakim talebine ret: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 50 bin lira tazminat ödeyecek
Ekim 05
18:09 2022

“6 milyar lirayı 5’li çeteye peşkeş çektin” diyen Kılıçdaroğlu’nun, “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle Erdoğan’a 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir konuşmasında dile getirdiği “6 milyar lirayı 5’li çeteye peşkeş çektin” ifadeleri nedeniyle açılan davada karar verildi. Mahkeme, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’nun 50 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Ankara 37’nci Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ile Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mehmet Can Keysan katıldı.

Duruşmada, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Keysan, reddi hakim talebinde bulunduğu dilekçesini dava dosyasına sundu. Erdoğan’ın avukatı Aydın ise talebin davayı uzatmaya yönelik olduğunu öne sürüp mahkemenin esas hakkındaki kararını açıklamasını istedi.

Mahkeme, reddi hakim talebini reddederek, taraflara son beyanları için söz verdi.

Avukat Hüseyin Aydın, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne sürüp “Davalı, aynı ihalenin 3 kat fiyatla başka birine verildiği ve ödeme yapıldığı hususuna dair ekranda gösterdiği belgeyi dosyaya sunmadığı gibi böyle bir belge de bulunmamaktadır” dedi.

Avukat Keysan ise reddi hakim dilekçesinin geri çevrilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğunu aktararak müvekkilinin beyanlarının ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ve davanın reddini talep etti.

50 bin lira manevi tazminat kararı

Beyanların ardından kararı açıklayan mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 50 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

“Bu davayı da kazanacağız”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik karar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Hakimin görevini kötüye kullandığını ve suç işlediğini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

  • “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “6 milyar lirayı 5’li çeteye peşkeş çektin” açıklaması nedeniyle Erdoğan tarafından açılan davada, mahkeme hakimi; delillerimizin hiçbirini toplamadan, hakimin reddi prosedürünü de uygulamadan, 50 bin lira tazminata karar verdi. Mahkeme hakiminin hukuksuz yaklaşımları, görevini kötüye kullanması, suç işlemesi nedeniyle elbette yasal haklarımızı kullanıp hukuk önünde hesap sorulmasını sağlayacağız. Dahası Genel Başkanımızın eleştirisinde haklı olması nedeniyle de sonraki süreçte bu davayı da kazanacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER