A3 Haber

AKP’li belediye, “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu iptal etti: İçeriği “sakıncalı” bulundu!

AKP’li belediye, “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu iptal etti: İçeriği “sakıncalı” bulundu!

AKP’li belediye, “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu iptal etti: İçeriği “sakıncalı” bulundu!
Ekim 06
12:07 2022

Bağımsız tiyatro GalataPerform, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu “sakıncalı” bularak iptal ettiğini duyurdu.

Türkiye’de bu yıl pek çok sanatçının konseri ve festivaller “milli ve manevi hassasiyetler” gerekçesiyle, özellikle de sosyal medyada muhafazakarlar tarafından hedef gösterilmesinin ardından valilik ve kaymakamlıklarca bir bir iptal edilmişti.

Son iptal kararı da Bursa’dan bir tiyatro oyununa geldi. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Şenay Gürler ve Özgür Çoban’ın sahnelediği, 16 Ekim’de gösterimi yapılacak “Medea’ya Göre Ahlak” oyununu iptal etti.

GalataPerform tarafından yayınlanan sosyal medya mesajında belediyenin iptal gerekçesinin oyunun ‘sakıncalı’ bulunması olduğu kaydedildi:

  • “Medea’ya Göre Ahlak oyunumuzun Bursa Tayyare Kültür Merkezi gösterimi, içeriği sakıncalı bulunduğundan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Bursa’daki seyircilerimizin bilgisine, tekrar görüşmek dileğiyle.”

Oyun hakkında

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın yazdığı ‘Medea’ya Göre Ahlak’, Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışmaya açıyor. Yazar oyununu “Bir kadın, bir anne ve bir mülteci olarak, bu bakışla ‘Medea’yı anlamaya çalıştım” ifadeleriyle anlatıyor.

İnsanlığın en eski tartışmalarından ‘ahlak’ kavramının bir karakter olarak seyirci karşısına çıkaran oyun, izleyenleri cevap aramaya değil daha çok soru sormaya davet ediyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER