Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen kim, “özgürlükçü Anayasa” yapmak kim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarına yanıt olarak “Beklediğim gibi Erdoğan, başörtülü kadınları rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasız yerlere taşıdın. Samimi değilsin. Zorbasın. Milletimiz görsün istedim ve sen gösterdin. Sen kim, “Özgürlükçü Anayasa” yapmak kim. Sen yasakçısın, sen gaddarsın. Asla şaşırtmazsın” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önerdiği “anayasa değişikliği” ile ilgili “Aile filan hepsi bu işin içinde, öyle bir şey yapıyoruz ki hadi görelim seni” açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Ne olmuştu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamaları ve kanun teklifi üzerine değerlendirmeleri sorulan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa düzenlemesi ile ilgili “Aile filan hepsi bu işin içinde. Öyle bir şey yapıyoruz ki ne kadar samimisin, değilsin; bunu burada göreceğiz” demişti. Erdoğan ayrıca, “Son zamanlarda topluma LGBTİ’yi soktular, aile yapımızı dejenere etmenin gayreti içine girdiler. Öyleyse biz olması gereken ne ise onu yapacağız” ifadelerine yer vermişti.

Exit mobile version