A3 Haber

Yangında öldüğü sanılıyordu: 17 yaşındaki liseli Büşra katledilmiş

Yangında öldüğü sanılıyordu: 17 yaşındaki liseli Büşra katledilmiş

Yangında öldüğü sanılıyordu: 17 yaşındaki liseli Büşra katledilmiş
Ekim 09
10:43 2022

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir dairede çıkan yangında, o esnada içerisinde bulunan 17 yaşındaki Büşra Kabataş, yaşamını yitirdi. Büşra’nın şüpheli bulunan ölümünün asıl nedeninin öğrenilmesi için geniş çaplı inceleme başlatıldı. Büşra’nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Kocaeli’de bir dairede çıkan yangında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Büşra’nın ölümü şüpheli bulundu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir dairede çıkan ve içerisinde bulunan 17 yaşındaki genç kızın yaşamını yitirdiği yangın ile ilgili polis ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı.

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mustafapaşa Mahallesi 721 Sokak’ta bulunan üç katlı binanın 2’inci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dairenin bir odasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye ekipleri, yangını söndürebilmek için çalışma başlattı. Yangını kontrol altına aldıktan sonra odaya giren ekipler, 17 yaşındaki Büşra Kabataş’ın yandığını ve hayatını kaybettiğini belirledi.

Olayın ardından iki taraftan da şerit çekilen sokak tamamen insan ve araç trafiğine kapatıldı. Sokağa hayatını kaybeden genç kızın yakınları hariç kimsenin girmesine izin verilmedi. Olay yeri inceleme ekiplerinin ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından genç kızın cansız bedeni cenaze aracına alınarak otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Çevik kuvvet ekipleri ve polis ekipleri saatlerce bölgeden ayrılmadı. Hayatını kaybeden genç kızın yangın sırasında evde yalnız olduğu iddia edildi. Genç kızın cinayete kurban gitmiş olma ihtimali üzerinde de durulduğu öğrenildi.

Genç kızın asıl ölüm sebebinin otopsinin ardından belli olacağı öğrenilirken Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, konuyla ilgili detaylı ve geniş çaplı incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

Cinayete kurban gitmiş

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Büşra Kabataş’ın ölümüyle ilgili soruşturma yürüten Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları inceleme sonucu, yangının genç kızın öldürülmesinin ardından delillerin karartılması amacıyla çıkarıldığını tespit etti. Polis, genç kızı öldüren kişinin, boşanan annesinin eski arkadaşı Taner Y. olduğunu belirledi. Kaçma hazırlığında olan Taner Y.’nin, olaydan 2 saat sonra yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Genç kızı bıçaklayıp, boğarak öldüren Taner Y., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Taner Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER