Site icon A3 Haber

“Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceğini düşünüyor” diyen Erdoğan: “Bizim böyle bir derdimiz yok…”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuştu. “Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceğini düşünüyor” diyen Erdoğan “Bizim böyle bir derdimiz yok” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Kış mevsimiyle bu ülkelerde enerji ve gıda güvenliği konusundaki endişeler tırmanıyor. Prag Zirvesi’nde liderlerden bunu dinledim, hep bu kışı nasıl geçireceğiz, bunu anlatıyorlar. ‘Bizim böyle bir derdimiz yok’ dedim” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsüne yasal güvence” getirme teklifiyle de ilgili konuşan Erdoğan, bugün yapılacak Kabine Toplantısı’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ilgili çalışmayı sunacağını söyledi. Bunun ardından gerekli anayasal düzenleme için teklif vereceklerini belirtti. Erdoğan, “Eğer samimiysen, dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Liderler kışı nasıl geçireceğiz diye düşünüyor”

“Karadeniz’den doğalgazı çıkardığımız anda tadına doyum olmaz”

“850 bin öğrenci kapasiteli yurtlarımız var, talep yok”

Öğrenci disiplin yönetmeliğini değiştiriyoruz

Üniversitelerde Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin değiştirileceğini bildiren Erdoğan, “Zaman zaman mağduriyetlere yol açan Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ni özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştiriyoruz” dedi.

Bu kapsamda 35 yaş üzerindeki kadınlar için de ek kontenjan hakkı tanımlanacağını kaydeden Erdoğan, “Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız” ifadelerini kullandı.

Siber güvenlik meslek yüksek okulları

Siber güvenlik meslek yüksekokulları açılacağını bildiren Erdoğan, “Bu okullarda yetişecek gençlerimiz, siber güvenlik alanında ara eleman değil inşallah aranan eleman olacaklardır” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Exit mobile version