A3 Haber

Yandaş medyanın yalanına Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Pes!

Yandaş medyanın yalanına Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Pes!

Yandaş medyanın yalanına Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Pes!
Ekim 11
15:23 2022

Yeni Şafak gazetesinin “Kılıçdaroğlu’nu FETÖ’cü karşıladı” şeklindeki yalan içeriği, bugün Kılıçdaroğlu ile ABD’de kendisini takip eden kafile arasında sohbet konusu oldu. Kılıçdaroğlu, “Hayret ediyorum. Bu kadar yalan… Pes ya” sözleriyle yandaş medyanın yalanına tepki gösterdi.

ABD gezisine devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kontrolündeki Yeni Şafak gazetesinin dün servis ettiği ve servis ettikten 1 dakika sonra yalan olduğu ortaya çıkan içeriğine tepki gösterdi.

Geziyi takip eden gazeteci İsmail Saymaz ve Yeni Şafak’ın “FETÖ’cü Aykan Erdemir” olduğunu iddia ettiği CHP ABD Temsilciliği’nden Mert Arıkan, konuyu Kılıçdaroğlu ile değerlendirdi.

Yanındakilere “Ya FETÖ’cüyse niye haber vermiyorsunuz?” diye espri yapan CHP lideri, Saymaz’ın paylaştığı fotoğrafı hatırlatarak “Hayret ediyorum. Bu kadar yalan… Pes ya” ifadelerini kullandı.

Saymaz ise “Çürütmeleri o kadar kolay ki Kemal Bey. Biz buradayız, sorabilirler. O kim diyebilirler. Sorma gereği bile hissetmemişler” şeklinde yorum yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan Mert Arıkan da “TRT muhabirleri bile şaşırdı zaten” dedi.

Ne olmuştu?

Yeni Şafak gazetesi, bilimsel ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi almak için bilim insanlarıyla görüşmek üzere ABD’ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu havalimanında karşılayan ismin, hakkında yakalama kararı bulunan firari FETÖ sanığı Ayhan Erdemir olduğunu ileri sürmüştü. Ancak gerçek çok geçmeden anlaşıldı.

Kılıçdaroğlu’nu takip eden gazetecilerden İsmail Saymaz, Twitter hesabında söz konusu haberi alıntılayarak “Saçmalamayın. Bu kişi Aykan Erdemir değil. CHP Amerika’dan Mert Arıkan” dedi ve ardından Arıkan ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları paylaştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER