A3 Haber

Erdoğan, Kazakistan’da: Çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım

Erdoğan, Kazakistan’da: Çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım

Erdoğan, Kazakistan’da: Çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım
Ekim 12
16:37 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’na katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitti. Erdoğan’ı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev resmi törenle karşıladı. Tokayev ile ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, çok ciddi bir sürpriz ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “Birinci Derece Dostluk Devlet Nişanı’nı takdim etmesini hangi ifadelerle değerlendireyim şu anda bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyarette bulunduğu Astana’da, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından resmi törenle karşılandı.

Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki karşılama töreninde, Erdoğan ve Tokayev, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Erdoğan ve Tokayev’in tören alanındaki yerlerini almaları sonrasında iki ülke milli marşları çalındı.

Tören kıtasını denetleyen Erdoğan ve Tokayev, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı Hakan Fidan, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Birinci Derece Dostluk Devlet Nişanı’nı takdim etmesini hangi ifadelerle değerlendireyim şu anda bilemiyorum. Benim için farklı bir sürpriz oldu. Şahsım, ailem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kazakistan’la ticaret hacmimizde 5 milyar dolar seviyesini geçen yıl aştık” diyen Erdoğan, “Orta vadede 10 milyar dolarlık hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi: “Orta Koridor’un geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji alanında bağlantılarımızı kuvvetlendirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER