A3 Haber

Putin’in doğal gaz teklifine Türkiye’den yanıt: İlk defa duyduk, henüz erken

Putin’in doğal gaz teklifine Türkiye’den yanıt: İlk defa duyduk, henüz erken

Putin’in doğal gaz teklifine Türkiye’den yanıt: İlk defa duyduk, henüz erken
Ekim 12
17:30 2022

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz merkezinin teknik açıdan mümkün olduğunu ancak bunu konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye doğalgaz merkezi teklifine yönelik ilk açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi.

Bakan Dönmez, gaz merkezi kurulması önerisinin kapsamlı bir değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Putin’in konuşmasının ardından düzenlenen panele katılan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Putin’in bugün ilk defa gündeme getirdiği doğalgaz merkezi önerisi hakkındaki soru üzerine, “Avrupa’ya alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusuna gelince bunu biz de ilk defa duymuş olduk. Dolayısıyla henüz değerlendirmek için erken. Bu tip uluslararası projelerin fizibilitelerinin hazırlanması, hukuki, teknik, ticari yönlerinin masaya yatırılması gerekiyor. Ama Türkiye Rusya ile bu ve buna benzer çeşitli uluslararası projeleri zamanında gerçekleştirmiş iki partner. Türk Akım bunlardan birisi… Bunlar oturulup konuşulup değerlendirilmesi gereken hususlar” cevabını verdi.

Putin ne demişti?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da Rusya Enerji Haftası adlı konferansta yaptığı konuşmada, Avrupa’ya tedarik için Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini belirtti. Rusya’nın Kuzey Akım’dan gaz tedarikini Karadeniz’e yönlendirebileceğini söyleyen Putin, “Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi kurarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz” dedi. Rusya lideri, “Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında Avrupa’ya enerji kaynakları tedarik etmeye hazırız. Bunu isteyip istemediklerine onların karar vermesi gerekiyor, top onların sahasında” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER