A3 Haber

Yunan Kathimerini gazetesi Fethullah Gülen’le görüştü: Görüşme 12 dakika sürdü, 84 yaşında ve sağlık sorunlarını gizlemiyor

Yunan Kathimerini gazetesi Fethullah Gülen’le görüştü: Görüşme 12 dakika sürdü, 84 yaşında ve sağlık sorunlarını gizlemiyor

Yunan Kathimerini gazetesi Fethullah Gülen’le görüştü: Görüşme 12 dakika sürdü, 84 yaşında ve sağlık sorunlarını gizlemiyor
Ekim 12
12:48 2022

Yunan gazetesi Kathimerini’den Marianna Kakaunaki, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’le görüştü. Erdoğan’ın üç hafta kadar önce BM genel kurulunda konuştuğu saatlerde gerçekleşen görüşme, gazetede dün yayımlandı. Marianna Kakaunaki, Gülen’in sağlık sorunlarından dolayı 12 dakika süren görüşmedeki izlenimlerini yazdı.

A3 Haber Merkezi | Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesinin muhabiri Marianna Kakaunaki, geçen ay ABD’nin Pensilvanya eylatindeki evinde yaşayan Fethullah Gülen’le bir görüşme gerçekleştirdi. Söz konusu görüşme gazetenin dünkü sayısında yayımlandı. Kakaunaki, izlenimlerini şöyle kaleme aldı:

“Fotoğraflarını çekmek ve dokunmak yasak”

  • Bize heybetli ibadet odaları, konferans salonu, amfitiyatro gösteriliyor ve sonunda oturma odasına gidiyoruz, burada bize talimatlar veriliyor: Fotoğrafını çekmek veya ona dokunmak yasak.
  • Atmosferde aniden bir kargaşa yaşandığında onun geldiğini fark ettik. Genç öğrenciler neredeyse koşarak odaya girdiler ve onun oturduğu rahat masaj koltuğunun etrafında diz çöktüler. Birisi ayaklarının dibine gri bir battaniye sererken, bir başkası da toplantıyı kaydetmeye başladı.

Erdoğan’ın Yunanistan politikasını eleştirdi

  • Kendisine Yunanistan’dan geldiğimiz söylendiğinde, ülkemizin her zaman tüm kültürlerin gelişimi için bir dayanak noktası olduğu yorumunu yaptı. Ve bu kadar küçük bir ülkenin bu kadar çok mülteciye ev sahipliği yapmasının kabul edilmesi gerektiğini.
  • Ziyaretimizin gerçekleştiği günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da Amerika’daydı ve BM Genel Kurulu kürsüsünden ülkemize yönelik sert bir saldırı başlatmıştı.
  • Tartışma kaçınılmaz olarak iki ülke arasında ortaya çıkan gerginliğe döndü: Gülen, “Halkımız sarhoş gibi davranıyor” dedi. “Bazıları atmosferi bozmak ve suları bulandırmak için çok çalışıyor. Son zamanlarda Erdoğan adalara gitmek, oraları yağmalamak ve işgal etmek gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Herkes yerinde kalmalı” diye konuştu.

Görüşme 12 dakika sürdü

  • Toplantı 12 dakika sürmüştür. Yorgun olduğu her halinden belli olan adamın özür dileyip ayağa kalkması ve odadan çıkmasıyla aniden kesildi. Şu anda 84 yaşında ve sağlık sorunlarını gizlemiyor.
  • Daha sonra görevlilerimize halefiyet durumunun ne olduğunu sordum: “Böyle bir tartışmaya gerek yok. Onun çalışmaları bize rehberlik edecek bir mirastır” diye cevap verdiler.

Gülen’in müritleri: Erdoğan seçim yenilgisini kabul etmez

  • Peki ya ertesi gün ülkeleri için ne olacak? Seçim yılının yoğun geçeceğini biliyorlar: “Erdoğan kazanmak için her şeyi yapacak ve bu Yunanistan’ı da etkileyecek” diye açıklıyorlar. “Kesin olan tek şey, seçim yenilgisini kabul etmeyeceği” diyorlar kesin bir dille.

“Odasında pencere yok ama duvarı kaplayan ve aydınlatılmış dev bir İstanbul fotoğrafı var”

  • Ayrılırken bize Türk lokumu, erkeklere kolonya ve kadınlara da üzerinde kampın fotoğrafı bulunan ve etiketinde “mutluluk kokusu” yazan parfüm veriliyor. Gülen’in özel dairesinin dışında pencere yok, ancak duvarın neredeyse tamamını kaplayan ve arkadan aydınlatıldığı için pencere gibi görünen devasa bir fotoğraf var. Gülen’in her gün gördüğü manzara Pocono Dağları değil, İstanbul’dur.

Kathimerini gazetesindeki haberde aşağıdaki fotoğraflar kullanıldı: 

Gülen’in Pensilvanya’nın Pocono Dağları’ndaki sığınağının ana binası.

Göl kenarındaki pansiyonlar. Arazide ayrıca çardaklar, oyun alanı, basketbol ve voleybol sahaları bulunmaktadır.

İbadethanede kendini sürgüne gönderen imamın öğrencileri. Sıkı kriterlere göre seçilirler.

Dairesinin dışında pencere yok ama koca bir İstanbul fotoğrafı var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER