A3 Haber

Tacize engel olurken öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan davasında karar: İki sanığa 15’er yıl hapis

Tacize engel olurken öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan davasında karar: İki sanığa 15’er yıl hapis

Tacize engel olurken öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan davasında karar: İki sanığa 15’er yıl hapis
Ekim 13
11:29 2022

İki kız çocuğuna yönelik tacizi engellemeye çalışırken bıçaklanarak öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan cinayetinde tutuklu yargılanan sanıklar 17 yaşlarındaki Mert T. ve Yunus S., 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anne Songül Kılıçdoğan, “Bir insanın canına kastediyorlarsa en ağır cezayı almalılar. Daha yüksek cezalar almaları için itiraz edeceğiz” dedi.

31 Ekim 2021’de Haydarcan Kılıçdoğan’ın Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde kız çocuklarını taciz ettikleri için uyardığı Mert T. ve Yunus S. tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mert T. ve Yunus S. katılırken, taraf avukatları ve Haydarcan Kılıçdoğan’ın anne ve babası da salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Mert T. ve Yunus S.’nin yaşlarının 15-18 yaş grubunda bulunması nedeniyle 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Kararda takdir ve iyi hal indirimi yapılmadığı ve sanıkların tutukluluğunun devamına hükmedildiği belirtildi.

“Bir üst mahkemeye müracaat edeceğiz”

Duruşma sonrası DHA’ya konuşan Haydarcan Kılıçdoğan’ın babası Nurettin Kılıçdoğan, “Bizim çocuğumuz geri gelmeyecek; ancak bir çocuğumuz daha kaybolmasın, sanıklar bir başkalarına daha zarar veremesin diye bir mücadele sürdürdük. Bu mücadelemiz devam edecek. Haydarcan bize çok güzel bir anı bıraktı, onun için bu mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

Anne Songül Kılıçdoğan ise “En yüksek cezayla cezalandırılmalarını istedik ama yaşları küçük olduğundan kaynaklı bu cezayı aldılar. Bizim temennimiz hiç içeriden çıkmamalarıdır. Çocuğum toprak altında, hiç suçu günahı yokken gitti. İnsanın canına kıymanın çocuğu büyüğü, küçüğü olmamalı diye düşünüyorum. Bir insanın canına kast ediyorlarsa en ağır cezayı almalılar. Daha yüksek cezalar almaları için bir üst mahkemeye müracaat edeceğiz” diye konuştu.

Ailenin avukatı Deniz Can Aydın da sanıkların ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırıldığını ancak ‘suça sürüklenen çocuk oldukları’ için kanunda uygulanan indirimle cezanın 15 yıla indirildiğini belirterek, “Bizim beklentimiz ağırlaştırılmış müebbettin suça sürüklenen çocuklara uygulanan haliyle 18 yıldan 24 yıla kadar ceza almalarını bekliyorduk. Biz nitelikli insan öldürme konusunda ceza verilmesini istiyorduk ve bu iddianın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER