A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Çelebi’nin AKP’ye geçmesine ilk yorum: Bu kadar savrulma olmaz ki

Kılıçdaroğlu’ndan Çelebi’nin AKP’ye geçmesine ilk yorum: Bu kadar savrulma olmaz ki

Kılıçdaroğlu’ndan Çelebi’nin AKP’ye geçmesine ilk yorum: Bu kadar savrulma olmaz ki
Ekim 13
10:37 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasına ilişkin yaptığı yorumda “Bu kadar savrulma olmaz ki” ifadelerini kullandı.

CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne oradan da ayrılarak AKP’ye katıldığını açıklayan Mehmet Ali Çelebi, birtakım ziyaretler gerçekleştirmek üzere ABD’ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemindeydi.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisi sırasında Çelebi ile ilgili ilk değerlendirmesini yaptığını aktardı.

Saymaz, şu ifadelere yer verdi:

“Kılıçdaroğlu’na, KKTC Büyükelçisi olarak atanan eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Çelebi’nin cezaevinde nikah şahidi olduğunu hatırlattım.

Gülümsedi.

Çelebi’nin tahliye olduktan sonra düğününe katıldığını, ailesini tanıdığını söyledi. Cezaevi sürecinin Çelebi’nin ruh dünyasında etkiler bırakmış olabileceğini anlattı.

Şaşkınlığını hiç saklamadı.

“Bu kadar savrulma olmaz ki” dedi”

“Açıktan tarafım” demişti

CHP’den sonra yer aldığı Memleket Partisi’nden de bir süre önce istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katılmış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Açıktan tarafım. PKK Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!” demişti.

Çelebi’nin AKP’ye katılmasının ardından, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) üye yapısı da değişti. Partilerin sandalye sayılarına göre belirlenen RTÜK üyelikleri kapsamında, dokuz üyeli üst kurulda beş sandalye AKP, iki sandalye CHP, birer sandalye ise MHP ve HDP’nin aday gösterdiği isimler arasından seçiliyordu. AKP’li beşinci üyenin istifa ederek ASELSAN’a geçmesinin ardından yeni seçilecek isim için İYİ Parti aday gösterecekti. Ancak Çelebi’nin AKP’ye geçişi ile birlikte, bu hak yeniden AKP’ye geçti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER