A3 Haber

Zafer Partili Yaman’dan Nebati’ye çağrı: “Fakülteye dön”

Zafer Partili Yaman’dan Nebati’ye çağrı: “Fakülteye dön”

Zafer Partili Yaman’dan Nebati’ye çağrı: “Fakülteye dön”
Ekim 13
11:13 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “neoklasik ekonomi” sözlerini sınıf arkadaşı Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman, Bakan Nebati’yi tiye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır” sözleri sınıf arkadaşı Zafer Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aslan Yaman tarafından eleştirildi.

Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre; Yaman, Nebati’nin İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olduğunu belirterek “O dönemde heterodoks yaklaşımlar falan yoktu. Monetarizm akımı falan daha çok geçerliydi. Daha sonra heterodoks yaklaşımlar düşünsel bazda dile getirildi ama hiçbir icraatı yok onların” ifadelerini kullandı.

“Cemaat işleri vardı”

Yaman, “Nebati nasıl bir öğrenciydi” sorusuna, “Nureddin daha çok kendi işlerini takip ederdi. Üniversite sırasında Nureddin Bey’in tekstil işleri vardı, o işlerle uğraşırdı daha çok. Topkapı’da benzin istasyonları vardı, sık sık Urfa’ya gider gelirdi. Cemaat işleri de vardı ayrıca. Okulda kendisini çok görmedik ama sınavlara girerdi tabii” diye konuştu. Nebati’ye, “fakülteye dön” çağrısında da bulunan Yaman, şunları söyledi:

  • “Sayın bakana diyorum ki sen fakülteye dön, bizim zamanımızda asistan olan arkadaşlarımızın hepsi profesör oldular, size heterodoksu, ortadoksu bir güzel anlatsınlar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER