Site icon A3 Haber

Deniz Poyraz davası: Şakran Cezaevi yerleşkesine kaçırılan duruşmada avukatlara biber gazlı ve TOMA’lı saldırı!

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırı ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin açılan davanın bugünkü duruşması Şakran Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. Avukatların duruşma salonuna telefonla girmesine izin verilmedi. Duruşmayı izlemeye gelenler, yetkilendirilmiş avukatların salona alınmamasına tepki gösterdi.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de Onur Gencer adlı saldırgan tarafından düzenlenen ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledildiği silahlı saldırıya ilişkin açılan davanın altıncı duruşması bugün görüldü. Bir önceki duruşmada polis duruşma salonuna biber gazı sıkmıştı. Duruşma mahkeme heyeti tarafından Şakran cezaevi yerleşkesine kaçırılmıştı. Ancak bugün de vekaleti olan avukatlar dışında yetkilendirilmiş avukatlar ve basın mensupları salona alınmadı.

Duruşmaya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Ali Kenanoğlu ve Şevin Coşkun katıldı. Cezaevi yerleşkesi önünde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Duruşma Şakran Cezaevi’nde görülecek. Deniz Poyraz yoldaşımızı alçakça katleden korkak tetikçi böyle istedi. Mahkeme bunu görev sayarak iki gün önce buraya kaçırıldı. Nereye kaçırırsanız kaçırın adalet mücadelemiz devam edecek. Katilin il binasına girerken elinde olan çanta kayıtlarda yok. Çantada ne olduğunu hala bilmiyoruz. Bu katliam bir organize suçtur. Özel yetki belgeli avukatların içeriye alınmama kararı var. Bu CMK’ye göre suçtur. Kapalılık kararı olmamasına rağmen izleyicileri mahkeme salonuna almama kararı var. Bu da kanun dışıdır” dedi.

Jandarma, davayı takip etmek için Şakran Cezaevine gelen avukatlar, yurttaşlar ve basın mensuplarına biber gazı ve TOMA ile saldırdı.

Duruşmadan notlar şöyle: 

Exit mobile version