A3 Haber

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde destek ziyaretine soruşturma

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde destek ziyaretine soruşturma

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde destek ziyaretine soruşturma
Ekim 15
19:18 2022

DEÜ Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Akarsu’nun, anabilim dalı görevinden istifa etmesinin ardından Akarsu’ya gerçekleştirilen destek ziyareti nedeniyle bir sağlık emekçisine soruşturma açıldı.

soL Haber Portalı’nın aktardığı habere göre rektörlük, görevine atandığından beri usulsüzlüklerle gündeme gelen AKP’nin kurucuları arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, haksızlıklara karşı ses çıkartan sağlık emekçilerinin görevlendirme adı altında görev yerini değiştirmiş, görev yerini değiştiremediği kişiler hakkında da haksız tutanaklarla soruşturma açarak korkutma ve sindirme politikası izlemişti.

Sağlık Bakanlığı’nın Eylül ayında duyurduğu Yeni Ek Ödeme Yönetmeliği’nin dışında bırakılan asistan hekimler, ülke genelinde birçok yerde iş bırakmışlardı. Söz konusu iş bırakma eylemine ise Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi emekçileri ve işçi sendikaları da destek vermişti. Eylem sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden 15 asistan hekim hakkında tutanak tutulup soruşturma açılmış, istifaya zorlandığı iddia edilen Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Sevgi Akarsu, anabilim dalı başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Destek ziyaretine soruşturma

Asistan hekimler, Akarsu’ya destek ziyaretinde bulunmuş ve ziyarete ait görseller sosyal medyaya yansımıştı. Sonrasında fotoğrafları çekip basına servis ettiği iddia ettiği iddia edilerek, DİSK/Dev-Sağlık İş Sendikası işyeri temsilcisi Ebru Aydoğmuş hakkında tutanak tutularak soruşturma başlatıldı. Ardından bu soruşturmanın usulsüz olduğu ve bu hatadan dönülmesi için görüşülen rektör genel sekreteri Engin Basmacı, asistan hekimlerin yaptığı ziyaret sebebiyle hastaların mağdur olduğunu, bu sebeple sağlık işçisi olan Ebru Aydoğmuş’a soruşturma açıldığını belirtti.

Görevlendirme yazısı ve soruşturma tutanağının Aydoğmuş’a aynı anda verilerek açılan soruşturmanın peşinen uygulandığı ve Aydoğmuş’un kendisini savunma hakkının elinden alındığı belirtildi. Söz konusu uygulamalarla hastanedeki sendikal faaliyetlerin engellenmesinin amaçlandığı ve hakkını arayan sağlık emekçilerine yönelik sindirme politikası izlendiği aktarıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER