A3 Haber

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Sorumlular cezalandırılana kadar vazgeçmeyeceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Sorumlular cezalandırılana kadar vazgeçmeyeceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Sorumlular cezalandırılana kadar vazgeçmeyeceğiz
Ekim 15
19:31 2022

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Bartın’daki maden ocağı patlamasına ilişkin açıklama yaptı. “Yaşanan kayıpları kader ve fıtrat olarak tanımlamak üretim ve kâr hırsına kılıf bulmaktır” denilen açıklamada, “Tüm sorumlular cezalandırılana kadar vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki dün meydana gelen ve 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden olcağındaki patlama İzmir’de protesto edildi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, “Madencilik bilim ve teknolojisi grizu patlamalarını önleyecek bilgi birikimine ve deneyimine sahiptir. Bu nedenle bu tip kazalar önlenebilir niteliktedir. Bilim ve tekniğin gereklerini uygulamak yerine, yaşanan kayıpları kader ve fıtrat olarak tanımlamak üretim ve kâr hırsına kılıf bulmaktır” denildi.

Yeraltı kömür madenciliğinin bir kültür olduğu belirtilen açıklamada, “Maden işletmelerinde denetim ve yönlendirme mutlaka maden mühendislerinin yetkisinde olmalıdır. Yaşanan bu kazanın hukuki ve cezai sorumlulukları geçmişte olduğu gibi birkaç maden mühendisine yüklenmemelidir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Hükümete sesleniyoruz Sayıştay raporunu, bakan ziyaretlerini açıklayamadığınız gibi manipülasyoncu kriz masanızla bilgilere ulaşımı engellediniz, biliyoruz ki bundan sonra da doğru bilgilere erişimi engelleyeceksiniz. Boşuna taziye mesajları, ziyaretlerle uğraşmayın. Çünkü biz biliyoruz o madeni mezarlığa çeviren sizsiniz. Ve biz hayatını kaybeden, gençliklerini ve geleceklerini çaldığınız yurttaşlarımızın acısını yüreğimizde hissederek peşinizdeyiz.Tüm sorumlular cezalandırılana kadar da vazgeçmeyeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER