A3 Haber

Bekir Bozdağ: Adalet Bakanı’nın Kuran okuması laiklikle ilişkilendirilemez

Bekir Bozdağ: Adalet Bakanı’nın Kuran okuması laiklikle ilişkilendirilemez

Bekir Bozdağ: Adalet Bakanı’nın Kuran okuması laiklikle ilişkilendirilemez
Ekim 18
21:07 2022

Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin cenaze töreninde üç din görevlisinin yanında Kuran okuduğu için eleştirilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Adalet Bakanı veya başkaca bir yöneticinin Kur’an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez” dedi.

Amasra’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Berkay Kesim’in cenazesinde üç din görevlisinin arasına girerek Kuran okuyan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Adalet Bakanı veya başkaca bir yöneticinin Kur’an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez” diyen Bozdağ, “Adalet Bakanlığı Kuran okumaya engel değildir” ifadelerini kullandı.

Bozdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Herkes,vicdan,dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse,ibadete,dinî âyin ve törenlere katılmaya zorlanamaz;dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz,suçla­namaz. Adalet Bakanı veya başkaca bir yöneticinin Kur’an okuması ya da okumaması,laiklikle ilişkilendirilemez.

Kur’an okumak Adalet Bakanlığı yapmaya,Adalet Bakanlığı yapmak da Kur’an okumaya engel değildir. Şehit madencimizin mezarında Kur’an okumak kınanacak bir amel değildir,en büyük duadır. Asıl kınanacak,Kur’an okuyan Bakan değildir; Bakan’ın Kur’an okumasından rahatsız olandır.

Kaldı ki şehit madencimizin mezarında “Kur’an okudu”diye ayıplanmak,kınanmak ya da suçlanmak her Müslüman için olduğu gibi benim için de şereflerin en büyüğüdür. Rabbim bizi de son nefesini verene kadar kınayıcıların kınamasından korkmadan Kur’an okuyanlardan eylesin…”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER