A3 Haber

Erdoğan’dan yaralı madenciler hakkında açıklama: Beş tanesinin durumu biraz sıkıntılı

Erdoğan’dan yaralı madenciler hakkında açıklama: Beş tanesinin durumu biraz sıkıntılı

Erdoğan’dan yaralı madenciler hakkında açıklama: Beş tanesinin durumu biraz sıkıntılı
Ekim 18
15:08 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bartın’daki maden faciasında yaralanan işçiler hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, “Altı tane de ağır olan ki bir tanesinin şuuru açıktı, hastanede ziyaret ettim. Diğer beş tanesinin durumu biraz sıkıntılı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi”nde düzenlenen “e-İnsan Programı”nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağı patlamasında yaralı olan işçiler hakkında konuştu.

“Bartın’daki Amasra olayında 41 şehidimiz var” diyen Erdoğan, “Ancak bu 41 şehidimizin dışında bütün oradaki yaralılarımıza anında müdahale ile onları sağlıklarına kavuşturmak; altı tane de ağır olan ki bir tanesinin şuuru açıktı; hastanede ziyaret ettim. Diğer beş tanesinin durumu biraz sıkıntılı” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

  • “İstanbul’daki Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören ve yanık durumları ağır olan bu hastalarımız şu an Türkiye’de adeta bir numara konumunda olan profesörlerimiz tarafından tedavileri yapılıyor. Estetikte şu an yine aramızda olan hocalarımız Türkiye’de çok çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli.”

Erdoğan ayrıca, “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz” açıklamasını yaptı.

Ulusal Staj Programı’nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açtıklarını belirten Erdoğan, “Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programımızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Staj sürelerinin de üç aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyacağı insan kaynağının belirlenmesi amacıyla 2023-2027 Stratejik İnsan Kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER