A3 Haber

Amasra maden faciasında ölen Mehmet Bulut’un kardeşi: Üç aydır bakım erteleniyordu

Amasra maden faciasında ölen Mehmet Bulut’un kardeşi: Üç aydır bakım erteleniyordu

Amasra maden faciasında ölen Mehmet Bulut’un kardeşi: Üç aydır bakım erteleniyordu
Ekim 19
08:20 2022

Amasra’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasında hayatını kaybeden Mehmet Bulut’un kardeşi Muhammet Bulut, “Üç aydır ha bugün yapılacak ha yarın yapılacak diye söylüyorlardı ama Cuma günü patlama yaşandı. Bir çocuğu vardı, önümüzde bir yaşına girecekti. Doğum gününü göremedi” dedi.

Bartın Amasra’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasında hayatını kaybeden Mehmet Bulut’un kardeşi Muhammet Bulut, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuştu.

Maden faciasında kardeşini kaybeden Muhammet Bulut’un açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Kardeşime madende bakım olacağını söylemişlerdi, izne çıkacaklardı. Üç aydır ha bugün yapılacak ha yarın yapılacak diye söylüyorlardı ama Cuma günü patlama yaşandı. Kardeşim 2019 yılında bu yana madende çalışıyordu. Çalışma arkadaşlarıyla çok mutlulardı, işini severek çalışıyordu. Olası herhangi bir durumla ilgili ailesi yani bizlere bahsetmezdi. Arkadaşları kardeşimi çok severdi. Bir çocuğu var, bir ay sonra bir yaşına girecekti. Doğum günü hazırlığı yapıyorlardı. Çocuğunun bir yaş doğum gününü göremedi. Dedem de madenciydi 1992 yıllarında emekli olmuştu. Dededen toruna madencilerdi.
  • Soma’da 301 arkadaşımızı şehit vermiştik ve bir daha böyle bir şey yaşanmasın istemiştik ama öyle olmadı. Benim kardeşim öldü, arkadaşları öldü. 41 madencimiz şehit oldu. Suçlular var ve onlar yargılanacak ama bu olaylar böyle kalmasın. Türkiye’mizdeki maden ocaklarında kesinlikle bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için ihmal var ise giderilmesi lazım ki bir daha kimse ölmesin. Bizim canımız yandı, başkalarının da canı yanmasın.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER