A3 Haber

Erdoğan’ın eski doktoru Akşener’in başdanışmanı oldu

Erdoğan’ın eski doktoru Akşener’in başdanışmanı oldu

Erdoğan’ın eski doktoru Akşener’in başdanışmanı oldu
Ekim 19
22:37 2022

İYİ Parti’ye katılan Turhan Çömez, “Bugün, Genel Başkan Sayın Meral Akşener tarafından başdanışmanlık görevine atandım. Benim için büyük onur” dedi.

Erdoğan’ın eski doktoru olarak kamuoyunda bilinen Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez İYİ Parti’ye katıldı. Çömez’in rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin geçen haftaki grup toplantısında takmıştı.

Turhan Çömez, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Meral Akşener’in kendisini başdanışman olarak atadığını duyurdu.

Çömez’in paylaşımı şu şekilde:

  • “Bugün, Genel Başkan Sayın Meral Akşener tarafından başdanışmanlık görevine atandım. Benim için büyük onur. Güveni için kendilerine, İYİ Parti yönetimine ve tüm İYİ Parti ailesine şükranlarımı sunuyorum.”

Kürşad Zorlu da partinin sözcüsü oldu

İYİ Parti Sözcülüğü görevine, bugün TBMM Grup Toplantısı’nda partiye katılan Habertürk gazetesi yazarı Prof. Kürşad Zorlu getirilmişti. 

Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez 22 Ekim 1965’de doğdu. Türk doktor ve siyasetçidir. 22’inci dönem Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve Erdoğan’ın eski doktoru olarak kamuoyunca tanınmıştır.

İstanbul Tıp Fakültesi mezunudur. Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı’nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği, Bandırma Devlet Hastanesi’nde Acil Birim Hekimliği, Vakıf Gureba Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığı yapmıştır.

22’inci Dönem AKP Balıkesir milletvekilidir. AKP’de Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevini yürütmüştür. Evli, iki çocukludur.

AKP içerisindeki çıkışlarıyla bilinir. Parti grup toplantısı basına kapalı bölümünde seçim bölgesine kaynak aktarımında ve Gemlik Gübre A.Ş.’nin özelleştirilmesindeki uygulamalar konusunda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelttiği eleştiriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’e işaret ederek değerli taş ithalatında verginin sıfırlanmasına ilişkin olarak dile getirdiği sorular nedeniyle, 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edildi. AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, “partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle” Turhan Çömez’i 8 Nisan 2008’de partiden ihraç etti.

Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu oluşturdu ve burada çalışmalara devam etmektedir. 1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat İngiltere’de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere’de siyasi sığınma talebinde bulunmuş, bu başvurusu kabul edilmiştir. Kendisine 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verilmiştir. 2019’da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye’ye döndü. 12 Ekim 2022’de İYİ Parti’ye katılmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER