A3 Haber

TÜGVA haberine ceza: Raporu yazan TÜGVA, sızdıran TÜGVA’lı, “suçlu” gazeteci!

TÜGVA haberine ceza: Raporu yazan TÜGVA, sızdıran TÜGVA’lı, “suçlu” gazeteci!

TÜGVA haberine ceza: Raporu yazan TÜGVA, sızdıran TÜGVA’lı, “suçlu” gazeteci!
Ekim 19
17:34 2022

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), “Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi” başlıklı haberi sebebiyle gazeteci Mehmet Kızmaz ve Cumhuriyet gazetesi aleyhinde açtığı manevi tazminat davasında mahkeme, Kızmaz ve Cumhuriyet’in TÜGVA’ya 15 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

TÜGVA’nın, gazeteci Mehmet Kızmaz ve Cumhuriyet gazetesi aleyhine açtığı manevi tazminat davasının ikinci duruşması bugün İstanbul 34. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Dava dilekçesinde TÜGVA’nın “dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş” ve “tek gayesi devletine bağlı ve liyakatli gençler yetiştirilmesine yardımcı olmak” olan bir vakıf olduğunu iddia eden TÜGVA avukatları, 23 Ekim 2021 tarihinde Mehmet Kızmaz’ın imzasıyla Cumhuriyet’te yayımlanan “Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi” başlıklı haber yoluyla vakfın “kamu nezdindeki itibarının ve kişilik haklarınının zedelendiğini” iddia etti.

MLSA’dan Eylem Sonbahar’ın aktardığı habere göre, gazeteci Mehmet Kızmaz’ın katılamadığı duruşmada avukatı Damla Çaltepe hazır bulunurken, TÜGVA adına da avukat Seçkin Koç salondaki yerini aldı.

Delillerin tümünün toplandığını ve bilirkişi taleplerinin olmadığını söyleyen Koç, davanın kabul edilmesini talep ederken avukat Çaltepe ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

“Davayı kısmen kabul ettik” diyen hakim, gazeteci Mehmet Kızmaz ve Cumhuriyet gazetesinin TÜGVA’ya 15 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Gazeteci Mehmet Kızmaz, sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi. Kızmaz, “TÜGVA başkanının dahi kabul ettiği, TÜGVA belgelerinden yaptığım habere açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme, TÜGVA’ya 15 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Raporu yazan TÜGVA’lı, sızdıran TÜGVA’lı. Ve “suçlu” gazeteci mi?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER