A3 Haber

DEÜ Hastanesi’nde sürgün protesto edildi: “Haksız ve hukuksuz”

DEÜ Hastanesi’nde sürgün protesto edildi: “Haksız ve hukuksuz”

DEÜ Hastanesi’nde sürgün protesto edildi: “Haksız ve hukuksuz”
Ekim 20
16:27 2022

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyeleri, DEÜ’de temsilci Ebru Aydoğmuş’un görev yeri değiştirilerek sürgün edilmesini düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Evrensel’de yer alan habere göre, DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Temsilci Ebru Aydoğmuş’un görev yeri değiştirilerek sürgün edilmesini düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

DİSK ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’e bağlı sendikaların şubeleri, SES, İzmir Tabip Odası ve Genel Sağlık-İş’in de katıldığı açıklamada söz alan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, “Bu cezalar ‘Sendikal mücadele engellenemez’ diyen herkes için birer onurdur” dedi. Uğur tüm emekçileri ortak mücadeleye çağırdı.

Genel-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Doğan da “Gasbedilen haklarımızı geri almak adına yan yana, omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

İzmir Tabip Odası adına söz alan Lütfi Çamlı da “Artık bir DEÜ klasiği haline gelen sürgünlere karşı şimdiye kadar nasıl hep birlikte yan yana tepki koyduysak bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yapılan tamamen haksız ve hukuksuzdur”

DİSK ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Üniversiteler kendi uygulamalarıyla hakkı hukuku koruyarak, bu anlamda bütün Türkiye’ye, bütün işverenlere örnek olması gereken bir kurumdur. Üniversitelerden, yöneten hocalarımızdan, DEÜ rektöründen de bunu bekleriz ama maalesef tam tersini yaşıyoruz” dedi.

Temsilci Ebru Aydoğmuş’un savunması bile alınmadan sürgün edildiğini anlatan Çerkezoğlu, “Yapılan tümüyle haksız ve hukuksuzdur. DEÜ rektörüne ve yönetimine bir kez daha sesleniyoruz, Ebru Aydoğmuş görevine derhal geri gönderilmelidir” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER