Site icon A3 Haber

Erdoğan: Avrupa’da orman varlığını en çok artıran ülke olduk

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Orman varlığımızı 23 milyon hektara çıkararak Avrupa’da orman varlığını en çok artıran ülke olduk” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa’da orman varlığını en çok artıran ülke olduğunu savundu ve 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kurma hedefinin sürdüğünü söyledi. Orman mühendislerinin ve akademisyenlerin hazırladığı raporda ise, Türkiye’de ağaçlandırma ortalamasının AKP iktidarından önceki döneme göre yaklaşık yarıya düştüğü tespiti yer alıyor.

Anadolu Ajansı Çevre Forumu’na video mesaj ile katılan Erdoğan, “Türkiye yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5’inci dünyada ise 12’nci sıraya yükseldi. Bu başarıyı, yenilenebilir enerji seviyemizi toplam enerji seviyemizin yüzde 55’ine ulaştırarak elde ettik. Orman varlığımızı 23 milyon hektara çıkararak Avrupa’da orman varlığını en çok artıran ülke olduk. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kurma hedefimize kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye Ormancılığı 2022 Raporu

Ormancılar Derneği’nin ‘Türkiye Ormancılığı 2022’ raporunda ise Türkiye’de ormansızlaşmanın, orman kaybının hızla arttığı bilgisi yer alıyor. Editörlüğünü Prof. Dr. Erdoğan Atmış’ın yaptığı rapor, 11 akademisyen, iki uzman tarafından kaleme alındı. Rapordaki tespitler şöyle:

Ormanı artan iller

“Dünyada dördüncü olduğuna dair bilgiye ulaşılamamaktadır”

Doğal yolla yetişmiş ormanların oranı yüzde 96.8

Exit mobile version