A3 Haber

Ahmet Taner Kışlalı’nın dijital arşivi katledilişinin 23’üncü yıldönümünde açıldı

Ahmet Taner Kışlalı’nın dijital arşivi katledilişinin 23’üncü yıldönümünde açıldı

Ahmet Taner Kışlalı’nın dijital arşivi katledilişinin 23’üncü yıldönümünde açıldı
Ekim 22
12:17 2022

Eski Kültür Bakanı ve akademisyen Prof. Ahmet Taner Kışlalı’nın dijital arşivi, katledilişinin 23’üncü yıl dönümünde açıldı. Öldürüldüğünde öğretim üyesi olduğu Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından hazırlanan internet sitesinde, Kışlalı’nın yazınsal ve görsel albümü yer alıyor.

Siyasetçi ve akademisyen Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesinin üzerinde 23 yıl geçti. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kışlalı, 21 Ekim 1999’da aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. İLEF, Kışlalı’nın anısını yaşatmak ve eserlerini tek bir mecrada toplamak için Ahmet Taner Kışlalı Dijital Arşivi’ni hazırlayarak kullanıma açtı. Dijital arşivde, Kışlalı’nın biyografisi, fotoğraf albümü, çeşitli mecralarda yayınlanan yazıları, kitapları yer alıyor.

Sitede ayrıca, Anı Defteri başlığı ile Kışlalı’nın anısına yazılan yazılar ve haritası bölümünde Kışlalı’nın isminin verildiği kamuya açık alanların (park, cadde, sokak vd.) listesi bir Türkiye haritası üzerinde ziyaretçilere gösteriliyor. Sitede yer alan Umut Davası bölümünde de Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy cinayetlerinin aralarında bulunduğu birçok olayı kapsayan Umut (Uğur Mumcu Uzun Takip) Davası’nın mahkeme tutanakları yer alıyor. Ziyaretçiler, bu bölümdeki klasörlere tıklayarak istedikleri tutanaklara erişebiliyor. Ayrıca sitenin anasayfasında, Kışlalı’nın katledilmesinin ardından hazırlanan televizyon haberlerinin videoları da bulunuyor.

Ahmet Taner Kışlalı Dijital Arşivi’ne https://www.ahmettanerkislali.com adresinden erişilebilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER